Un home mata la seva parella a la Colònia de Sant Jordi

Un home de nacionalitat espanyola ha matat la seva parella, una dona alemanya de 59 anys, a la Colònia de Sant Jordi. L’autor del crim, que ha estat detingut per la Guàrdia Civil, ha clavat un ganivet a la víctima al tòrax i a l’abdomen. 

Els fets han succeït aquest diumenge al matí i han estat els veïnats de la zona, que han vist l’home amb un ganivet a la mà prop de la seva residència, que han avisat al 112. Quan el personal d’emegències ha arribat al lloc dels fets li han practicat sense èxit maniobres de reanimació. El 061 ha assegurat que “la dona ha patit una hemorràgia amb ferides incompatibles amb la vida”. 

La víctima, que convivia amb l’agressor, no havia presentat cap denúncia per violència masclista, segons ha informat l’IBDona. Aquest organisme ofereix un servei d’atenció 24 hores a través del telèfon 971 17 89 89.

Amb aquesta darrera mort, ja en van 42 per violència masclista d’ençà que ha començat l’any. El darrer cas havia estat el d’un home -detingut aquest dissabte per homicidi- que va deixar morir la seva parella quan aquesta patia una hipoglucèmia. En el cas de Balears, la darrera dona assassinada per violència masclista -entesa com la que es produeix exclusivament dins la parella- va ser Sacramento Roca el novembre de 2018.

Des de 2003, data en què es van començar a registrar els crims masclistes, un total de 33 dones han estat assassinades per aquest motiu. Al conjunt de l’Estat, la xifra ascendeix a 1.017, 1.019 si es confirmen els darrers casos.

Reaccions 

La presidenta del Govern, Francina Armengol, igual que altres autoritats i representants institucionals han lamentat aquest nou cas de violència de gènere a Mallorca. El Govern ha convocat aquest dilluns un minut de silenci a les portes del Consolat.

El masclisme és arreu. Discrimina, assetja i avui, una vegada més, ha matat una dona a la Colònia de Sant Jordi. La més enèrgica condemna i el meu compromís més ferm per desterrar les #violènciesmasclistes de la nostra societat.

Demà a les 12h, minut de silenci a @ElConsolat. pic.twitter.com/9aCJBFdsxI

— Francina Armengol (@F_Armengol) September 22, 2019

😢 #NiUnaMenos! Se nos acaban las palabras de rabia e indignación ante el enésimo asesinato machista. Nuestro pésame a la familia y amig@s de la mujer asesinada hoy en la Colonia Sant Jordi. 🖤 https://t.co/y6ChMSf0BP

— Podemos Illes Balears (@PdmIllesBalears) September 22, 2019

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha expressat el seu “dolor insuportable davant tanta barbàrie”. “No defallirem en la lluita. Per totes les dones”, ha dit Costa sobre el combat contra el “terrorisme masclista”. En el mateix sentit s’ha pronunciat la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro: “No ens cansarem de lluitar contra aquesta barbàrie”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: