Un error del ministeri de l’Interior resta 56.000 vots a la CUP

Els 121.274 vots que el ministeri de l’Interior atorgava a la CUP diumenge són en realitat 177.330. Un segon recompte que ha fet la formació a través de les dades desglossades per municipi del mateix ministeri eleva a un 4,82% i no un 3,47 % el percentatge de vot obtingut pels cupaires a les municipals després que hagin comprovat que els han restat 56.026 vots.  De la mateixa manera, la suma correcta de càrrecs electes ascendeix a 337 per la CUP-AMunt.  Amb aquest recompte, la CUP obté 60.313 menys que el 2015, amb una disminució del 16%.

La CUP també destaca que les candidatures de confluència on ha participat la formació anticapitalista i que van signar el manifest d’adhesió, a partir dels marcs polítics establerts a l’Assemblea Nacional de Cervera, han obtingut un total de 15.168 vots i 40 càrrecs electes.

Aquestes candidatures són a Palma, Ripollet -on ha estat la força més votada- , Sant Adrià del Besòs, Sant Pere de Ribes, Vilassar de Mar, Viehla e Mijaran, Sort, Naut Aran, Vilajuïga, Sant Cugat Sesgarrigues, Les, Nou de Berguedà i Bausen. Les de la Vall d’Aran s’engloben en Aran Amassa, la llista que engloba totes les forces sobiranistes, excepte ICV, i que presentava l’exdiputada de la CUP, Mireia Boya, com a síndica d’Aran. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: