Un centenar de juristes demanen a Rajoy que impedeixi a Torra ser president

Rate this post

Un centenar de juristes catalans han enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la que demanen que impedeixi al nou president, Quim Torra, exercir com a cap de l’executiu català. Segons ha publicat La Vanguardia, els juristes exposen que Torra va presentar “un programa que implica la derogació de facto de la Constitució i l’Estatut”. 

En aquest sentit, consideren que Torra no pot “exercir de manera efectiva el càrrec” tret que manifesti “de manera clara i inequívoca allò al que constitucionalment està obligat: el seu acatament a la Constitució i a la resta de l’ordenament jurídic”. 

Entre els signants hi ha: Rafael Arenas, catedràtic de dret internacional; Francesc de Carreras, catedràtic de dret constitucional; Montserrat Baras, professora titular de ciència política; Joaquim Molins, catedràtic de ciència política; Teresa Freixes, catedràtica de dret constitucional; Ana Losada, activista per una escola neutral; Ana María Magaldi, fiscal; Francesc Jufresa, advocat penalista; Joaquim Coll, historiador o Francisco Javier Béjar, advocat.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »