Un cap de setmana de vins i caves amb DO catalana al barri de Sant Antoni

L’oferta en vins i caves amb DO catalana s'ha anat incrementant en restaurants, botigues especialitzades i supermercats, i Barcelona és una de les destinacions clau d’aquests productes tan valorats pels consumidors. Per aquest motiu, el barri de Sant Antoni, un dels més populars i dinàmics de Barcelona, serà escenari de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que viu enguany la seva 39a edició.

El 38,7% del vi consumit a Catalunya és vi amb denominació d’origen catalana

Vins i Caves foto

La presentació de la 39a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, la setmana passada / DARP

Segons les darreres dades que ha presentat l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de l’informe Nielsen, el 38,7% del vi consumit a Catalunya és vi amb denominació d’origen catalana, fet que representa 11 punts més que fa 8 anys. Per aquest motiu, des de la creació de l’Incavi s’ha apostat per portar a Barcelona una representació de cellers i denominacions d’origen catalanes en una fira popular amb l’objectiu d’aproximar el món del vi als ciutadans de Barcelona.

La Mostra l'organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat, a través de l’Incavi i Prodeca i, a més, ha tingut una molt bona rebuda per part del Mercat de Sant Antoni i l’associació de comerciants, Sant Antoni Comerç.

Un ‘escape room’ sobre el món del vi

En l’edició d’enguany, la Mostra disposa d'algunes grans apostes, centrades en l’entreteniment, la sostenibilitat i l’aprofundiment en la cultura del vi. Pel que fa a l’entreteniment, un bon exemple és l’Escape Room de la DO Cat, que organitza la DO Catalunya, que consisteix en un joc de misteri al voltant del món del vi on caldrà posar a prova tots els sentits, i que tindrà lloc del 20 al 22 de setembre.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Una publicación compartida de DO Catalunya (@docatalunya) el

L’activitat es farà en un local proper a la Mostra de Vins i Caves –situada a Floridablanca, 3– i les inscripcions es poden fer al web docatescaperoom.cat. Els que superin la prova s’enduran una ampolla de vi DO Catalunya i un tiquet per gaudir dels vins de la Mostra de Vins i Caves.

Una Mostra més sostenible i solidària

En la seva vessant més solidària, la Mostra també organitza el 18è Tast Vi per Vida, un tast solidari per recollir fons pel programa d’investigació en càncer i metàstasi de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) que organitza l’Associació Vi per Vida. Serà un tast multitudinari, on es preveu que assisteixin 500 persones. Tindrà lloc diumenge, 22 de setembre, a les 12 hores, al soterrani del Mercat de Sant Antoni, i es poden reservar els tiquets aquí: https://wineissocial.com/home/index/vipervida

mostra2 - generalitat de catalunya

L’edició d’enguany també repetirà, per sisè any consecutiu, la iniciativa del barret solidari, mitjançant l’oferiment de barrets solidaris al públic visitant, perquè adquirint-los podran fer una aportació a l'ONG De Veí a Veí, una entitat del barri de Sant Antoni que fomenta la solidaritat, dona suport al veïnat en perill d’exclusió social i construeix una xarxa per facilitar-ne l'empoderament.

Alhora, l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio col·labora també amb un missatge sobre la necessitat de reciclar els envasos de vidre i, també, assumeix la retirada dels envasos generats durant la Mostra. D’aquesta manera, la Mostra vol contribuir també a conscienciar la ciutadania de la necessitat de reutilitzar i reciclar per un món sostenible.

La cultura del vi

A més de l’itinerari lliure de degustacions de vins, els assistents podran aprendre i aprofundir en la cultura del vi gràcies al programa de presentacions i tasts guiats que tindran lloc a la sala de tast habilitada a la Mostra. Es poden consultar les activitats al web www.mostradevinsicaves.cat

La Mostra també acollirà el Most Festival, el certamen internacional de cinema del vi, que té lloc el novembre a Vilafranca del Penedès. Aquest any a la Mostra el donaran a conèixer i es presentarà el dimarts 24 a les 18 hores.

Gastronomia, Espai Selecció i botiga de la Mostra

Per una banda, la Mostra tindrà l’Espai Selecció, una zona on tastar i gaudir els grans vins icona en un entorn adient per descobrir-ne els matisos. L’Espai Selecció manté l’accés diferenciat, per preservar l’ambientació adequada que demanen aquests vins singulars. També hi haurà la botiga de la Mostra on es podran adquirir tots els vins presents.

mostra3 - generalitat de catalunya

L’espai de gastronomia, per la seva banda, el dirigirà el Mercat de Sant Antoni i l’associació de comerciants Sant Antoni Comerç, que oferiran tapes i degustacions dels productes dels seus associats per acompanyar els vins dels cellers presents a la Mostra.

Una web i una app amb tota la informació sobre vins i cellers

Una de les novetats d’aquesta edició és que s’elimina el catàleg en paper i es crea un web i aplicació mòbil en què tots els assistents podran tenir informació sobre els cellers, els vins i les activitats, com també poder participar en concursos. És una aposta tecnològica que, alhora, busca l’eficiència econòmica i sostenible.

Preus:

Lloguer d'1 copa: 5 €
Retorn de la copa de lloguer: 2 €
5 tiquets de tast/degustació: 6 €
12 tiquets de tast/degustació: 13 €
22 tiquets de tast/degustació: 20 €
1 targeta Espai Selecció: 20 €
Tast i maridatges a la Sala de Tast: 3 tiquets
Compra solidària: 2 €

Horaris:

Divendres 20: de 16 a 21 h
Dissabte 21: de 12 a 21 h
Diumenge 22: de 12 a 21 h
Dilluns 23: de 16 a 21 h
Dimarts 24: de 12 a 21 h
(Les taquilles es tanquen a les 20 h)

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: