Un brot d’amigdalitis amb quatre afectats a Sant Celoni

Un brot d’amigdalitis ha afectat quatre persones a Sant Celoni, i n’ha deixat una en estat greu després de patir una aturada cardiorespiratòria. La detecció dels casos ha fet que l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) hagi activat els protocols de vigilància activa i després d’unes primeres observacions Salut ha dit que no hi ha més casos relacionats amb aquest brot. 

Els quatre afectats van presentar quadres de febre i de dolor de faringe entre el 19 de juny i el 7 de juliol. Els tres pacients atesos a l’Hosopital de Sant Celoni compartien un entorn comú -són treballadors del Burger King de la localitat- fet que ha desencadenat l’activació d’alarma de brot. Dos d’ells ja han estat donats d’alta i l’altre segueix en observació hospitalària i evoluciona favorablement.

El quart afectat va patir els primers símptomes el 28 de juny, i va ingressar l’endemà a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona per una aturada cardiorespiratòria. El seu estat de salut és greu. 

L’amigdalitis és la inflamació d’una o ambdues amígdales de la gola. Els símptomes són mal de gola, aparició de plaques pus a les amígdales, febre i problemes per empassar i beure. Si el seu origen és bacterià, es tracta amb antibiòtics i antiinflamatoris.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: