Un Bardem aprèn euskera i vol marxar d’Espanya: “Gora Euskadi”

3.640.063. Aquest és el nombre d'espanyols que van votar per l'extrema dreta a les passades eleccions del 10-N. Una gentada, sí. I una llàstima, almenys per a la llibertat i la democràcia. Bé, tampoc és que Espanya pugui presumir gaire d'aquests dos conceptes, almenys durant els últims anys. Però vaja, que van ser molts vots per a VOX. Traduït a l'hemicicle, 52 escons, més del doble del 28-A. Ara bé, hi va haver un territori de l'estat on no van esgarrapar cap diputat. Ni el Partit Popular. Ni Ciudadanos (tampoc era gaire difícil, cert). El País Basc. Allà el trifachito va evidenciar el descrèdit, el rebuig i l'al·lèrgia que provoquen els seus postulats. Un zero com una casa de pagès. Una notícia fantàstica per a molts ciutadans, no només bascos, o catalans, o gallecs. També de madrilenys, com és el cas de l'actor Carlos Bardem.

PP basc @MirviAitor

PP basc @MirviAitor

Abascal VOX Euskadi @konektadezagun

Abascal VOX Euskadi @konektadezagun

Albert Rivera Errenteria Ciudadanos

Albert Rivera Errenteria Ciudadanos

Bardem no aguanta la deriva autoritària, irracional i espanyolista radical de l'estat. Ho va dir alt i clar arran de la sentència al Procés, qualificant-la de "penosa i perillosa". Una conseqüència del legat franquista del "atado y bien atado". I el que ha passat a Euskal Herria li ha encoratjat a marxar d'Espanya i fer-se basc. De fet, ja parla euskera, com ha demostrat a les xarxes socials: "Gora Euskadi! Euskal naziotasuna eskatu al dezakezu? Lagun batentzat da." ("Visca el País Basc! Pots demanar la nacionalitat basca? És per a un amic") La mala llet dels ultres bull incontroladament contra el que 'La Razón' titlla com "hooligan de los CDR", mentre que la resta gaudeix del tuit.

Carlos Bardem @carlosbardemoficial

Carlos Bardem @carlosbardemoficial

Espanyols sense por de picar-li el crostó a l'establishment ultra. Que són solidaris amb aquells a qui han denigrat des de l'anomenada 'justícia'. Que no callen ni insulten els altres per tenir una cultura i identitat pròpia. Gent així és la que es necessita. Avui, més que mai.  

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: