Un banc danès començarà a cobrar pels dipòsits als seus clients milionaris

Jyske Bank, el tercer banc danès en quota de mercat, ha anunciat aquest dimarts que començarà a aplicar interessos negatius als clients milionaris pels seus dipòsits. Aquells que tinguin més de 7,5 milions de corones daneses (una mica més d’un milió d’euros) hauran de pagar una renda negativa del 0,6% a partir d’aquesta quantitat, si no arriben abans a un acord amb el banc. La mesura començarà a aplicar-se a partir del pròxim 1 de desembre.

“Les rendes negatives han marcat el mercat danès de forma gairebé ininterrompuda durant set anys. Sempre hem cregut que seria una cosa temporal, però ara s’ha tornat permanent”, ha assenyalat en un comunicat el director executiu del banc, Anders Dam.

Cobrar pels dipòsits? Els tipus negatius truquen a la porta

Cobrar pels dipòsits? Els tipus negatius truquen a la porta

Dam ha ressaltat en declaracions al digital econòmic ‘Börsen’ que la majoria dels clients quedaran exclosos d’aquesta mesura, tot i que no ha garantit que aquesta situació no es modificarà en el futur. “Espero que no, però no puc prometre-. Dependrà de si hi ha més baixades dels tipus d’interès  bàsics”, ha afirmat.

Dinamarca va ser un dels primers països en introduir el 2012 tipus d’interès negatius. El Jyske Bank ja havia centrat l’atenció mediàtica fa dues setmanes després de llançar una nova oferta hipotecària que permet comprar habitatge a deu anys amb un interès del -0,5%, excloses les despeses de gestió.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: