Un assessor de la Generalitat qüestiona la gestió d’ERC

El cap del servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol i un dels assessors de la Generalitat en matèria del covid, Bonaventura Clotet, ha manifestat aquest dissabte que “les coses no s’han fet bé” pel que fa a la gestió de la pandèmia. Clotet forma part dels experts científics, epidemiòlegs i matemàtics que presten assessorament a la Generalitat, juntament amb Jaume Padrós, Antoni Trilla, Oriol Mitjà i Àlex Arenas.

El doctor Bonaventura Clotet, que ha participat en el programa FAQS de TV3 juntament amb el secretari general de Salut Marc Ramentol, ha considerat si s’haguessin destinat més recursos a la recerca i a la detecció precoç no serien tan necessàries les mesures que afecten l’economia, com el tancament de bars i restaurants.

Bonaventura Clotet, preguntat sobre l’editorial de la revista The Lancet que critica les mesures empreses a Espanya per aturar la pandèmia, ha afirmat que “The Lancet patentitza que les coses no s’han fet bé i es podrien haver fet millor”.

“On s’ha d’abocar recursos i diners és en fàrmacs per aturar la malaltia des d’un principi i en un diagnòstic precoç per evitar mesures que són tan penoses per restaurants comerç, etc” ha apuntat. “No estaríem tancant els restaurants per un brot de grip, i això és perquè encara té deu vegades més mortalitat el coronavirus” ha explicat en l’entrevista. “Demano més diners per la recerca perquè això serà el que escorci aquest període de temps de tancaments, crisi, etc” ha recalcat.

“Quan sento el doctor Ramentol i la Generalitat em sembla bé, però penso que hauríem de tenir una línia d’actuació a la vegada molt més implementada, que seria de recerca i de testar tothom i de desenvolupar tractaments” ha assenyalat. “Amb tots els diners que s’han perdut i la crisi econòmica, si s’hagués previst que si s’invertís a desenvolupar eines per diagnosticar i en tractaments que evitessin la progressió no seríem on som” ha dit.

El secretari general de Salut Marc Ramentol, ha afirmat que “tinc clar que aquesta pandèmia es controlarà en la mesura que puguem tenir tractaments que fem inicialment, els estem desenvolupant i crec que això en pocs mesos disposarem de fàrmacs que ens permetran bloquejar el virus”. Ramentol també ha assegurat que disposen de 2.300 rastrejadors i que “en posarem més”.

“Començarem a millorar el rastreig, fins ara ens dedicàvem a identificar contactes estrets. Ara n’identificàvem cinc per a cada nou contagi i ara començarem a investigar on es creuen, com s’han contagiat, intentarem refer la història de tots, fins ara això ho fèiem quan hi havia un brot complex” ha admès.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *