Un any i mig de presó pels acusats d’agredir membres de ‘Barcelona amb la selecció espanyola’

Un jutjat de Barcelona ha condemnat a un any i mig de presó quatre joves acusats d’atacar un espai de la plataforma ‘Barcelona amb la selecció espanyola’ el 2016. La sentència, a la que ha tingut accés Efe, considera que els quatre acusats, juntament amb un cinquè noi, van actuar motivats per la seva “animadversió ideològica a tot allò que representa Espanya i és espanyol”. Al cinquè jove, que ja tenia una condemna suspesa per participar en una altra agressió a un home ucrainès al barri de Gràcia, el condemnen a un any de presó.

Segons la sentència, els nois formaven part del col·lectiu ‘Desperdicis’ de la grada d’animació de la Unió Esportiva Sant Andreu de Barcelona, a qui la jutge del cas qualifica de grup “radical i violent”. Tot i així, el jutjat els absol del delicte d’organització criminal. La sentència argumenta que tot i que aquesta vegada van actuar conjuntament, no hi ha prou proves que ho fessin altres vegades. La Fiscalia havia demanat fins a tres anys de presó pels acusats.

Atac “gratuït”

La jutge del cas considera que l’acció dels joves va ser “gratuïta” i que el seu objectiu era “castigar i humiliar” els membres de l’espai. “No es va tractar d’una simple bretolada -tal com ho va qualificar un dels condemnats durant el judici- sinó d’un atac provocat per motius d’odi contra allò que representa Espanya”, apunta la sentència.

Dos acusats d'agredir membres de 'Barcelona amb la selecció espanyola' admeten ser al lloc dels incidents

Dos acusats d’agredir membres de ‘Barcelona amb la selecció espanyola’ admeten ser al lloc dels incidents

Les imatges dels fets van ser enregistrades per diversos testimonis. Les defenses van impugnar-les com a prova i van qüestionar-ne la veracitat i l’autoria. La jutge diu però que no hi ha dubte sobre l’autenticitat dels vídeos, perquè concorden amb altres proves del cas i destaca la “cara d’odi” d’un dels condemnats durant l’agressió.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: