Un angelet

L’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, en un article a El Confidencial, recorda els diferents delictes i faltes per les quals ha estat condemnat el raper Pablo Hasel.

Villarejo constata que “ja va ser condemnat el 2014 per la Secció 3a de l’Audiència Nacional (AN) per un delicte d’enaltiment de terrorisme; aquesta sentència va ser confirmada per la Sala 2ª del Tribunal Suprem mitjançant sentència de 19 de febrer de 2015”.

“El 3 de febrer de 2017 va ser condemnat per l’Audiència Provincial de Lleida (APLL) per un delicte lleu d’ofensa a l’autoritat, l’alcalde d’aquesta ciutat, a multa de tres mesos”, afegeix.

“Per Sentència de la Secció 1a de l’AN de 2 de març de 2018 va ser condemnat pels delictes d’enaltiment de terrorisme, injúries i calúmnies a la Corona i injúries i calúmnies contra les institucions de l’Estat. Es va aplicar el delicte d’enaltiment de terrorisme l’agreujant de reincidència. Aquesta sentència va ser confirmada per la Sala d’Apel·lacions mitjançant sentència de 2018.09.14, que va rebaixar la pena per l’enaltiment a 9 mesos de presó. Sentència, al seu torn, confirmada pel Tribunal Suprem el 7 de maig de 2020 “, indica.

“Posteriorment, va ser condemnat per la APLL per sentència de 23 de juliol de 2018, ja ferma, per la violació d’una seu del Banc de Santander a aquesta ciutat. Va ser condemnat per un delicte violació de persona jurídica a una pena de multa”, afegeix.

“El 5 de març de 2020, per sentència del Jutjat Penal nº 3 de Lleida, va ser condemnat per delicte d’obstrucció a la justícia, per amenaces i per maltractament d’obra (amenaces a un testimoni). Aquesta sentència va ser recorreguda i l’APLL l’ha confirmat ratificant les condemnes pels dos primers delictes, imposant les penes d’1 any i 9 mesos pel primer d’ells i 9 mesos pel d’amenaces “.

“El 31 de març de 2020 el Jutjat penal 1 de Lleida va condemnar pel delicte de lesions a un periodista de TV3 a 6 mesos de presó i per delicte de coaccions a multa de 18 mesos. La sentència està apel·lada i la resolució està pendent”, assenyala.

“S’ha formulat també acusació pel ministeri fiscal contra Hasel per l’assalt a la Subdelegació de Govern de Lleida el 25 de març de 2018, que instrueix el Jutjat d’Instrucció nº 1 de Lleida. Van resultar lesionats quatre mossos. L’acusació formulada és pels següents delictes: pel de desordres públics, sol·licitant-se la pena de 3 anys de presó, pel d’atemptat de l’550.1 i .2 del Codi Penal, a 2 anys de presó. Pel de lesions menys greus, a 9 mesos de presó. Per tres delictes de lesions lleus, a multes de 3 mesos a 10 euros al dia per cada delicte. Pel de danys, a 9 mesos de multa a 10 euros cada dia”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *