Un altre fiasco d’El Homrani

El repartiment de les ajudes per als autònoms ha posat en entredit, de nou, la figura del conseller Chakir El Homrani, ja qüestionat pel seu paper en la gestió de les residències durant la primera onada del covid-19 i el teletreball, quan va amenaçar amb sancions a les empreses que no el possesin en pràctica.

En aquest cas el Departament de Treball, Benestar i Famílies que encapçala va prometre una ajuda directa de 2.000 euros a disposició de només 10.000 dels 100.000 autònoms que complien les condicions. A més, el criteri era que els primers que la demanessin serien els que se l’emportarien. En una hora es van registrar més de 400.000 peticions i es va generar el lògic col·lapse.

Aquest caos generat també esquitxa al conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puignerós, atès que l’allau de peticions va col·lapsar la web on s’havien de demanar les mateixes. De fet, des de Treball acusen al de Puigneró del desgavell, però aquests al·leguen que van proposar canviar el sistema per sol·licitar les ajudes i que El Homrani es va negar.

87286-puignero.jpg

Polítiques Digitals volia que aquestes ajudes no s’atorguessin als primers a arribar, sinó en base a uns criteris concrets. També assenyalen que el repartiment d’aquestes ajudes, tal i com estava plantejada per Treball, era inassumible.

Ara fa quinze dies el Govern ja va generar enrenou amb les ajudes a la restauració i els centres d’estètica, quan una incidència tècnica va retardar un dia més les peticions. Aquestes prestacions depenien del departament d’Empresa i Coneixement, que encapçala Ramon Tremosa.

14512-tr.jpg

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: