Un altre canvi de temps durant el cap de setmana

Rate this post

No hi ha dubte que l’expressió popular “al maig cada dia un raig” està agafant el seu màxim sentit aquest any. Avui tornarà a ser un dia insegur i variable, i en conjunt hi haurà menys estones de sol que ahir. Continuaran descarregant alguns xàfecs sobtats, tot i que avui afectaran menys comarques que els dies anteriors, avui cal esperar xàfecs curts sobretot al Prepirineu, a la Catalunya Central i en comarques com la Garrotxa i el Ripollès. Pluges sobtades menys abundants que en dies anteriors.

Una altra de les diferències respecte dies anteriors serà que al migdia l’ambient serà més fresc. Avui les màximes s’enfilaran entre 2 i 4 graus menys que ahir en molts casos, especialment en comarques de la meitat est. Demà la temperatura pujarà bastant més, sobretot a les comarques de Girona i en punts del Pirineu, on les màximes arribaran a ser fins a 5 graus més altes que avui. Demà al migdia el garbí bufarà moderat al sud de la Costa Brava i al Maresme.

Aquest divendres serà el dia amb més clarianes d’aquesta setmana, però el temps tornarà a canviar dissabte: una tongada de ruixats i tronades afectarà d’oest a est la majoria de comarques durant la tarda i la nit. Les pluges seran extenses i podrien acumular més de 50 l/m2 en comarques com el Berguedà, Osona, el Ripollès, la Garrotxa i la Selva. Diumenge les clarianes predominaran, encara amb algunes nuvolades a les comarques de Girona que només deixarien xàfecs ja molt puntuals al nord-est.

El vent serà un altre dels protagonistes del cap de setmana. Dissabte a la nit bufarà de mestral amb cops de fins a 100 km/h a les Terres de l’Ebre, i diumenge es continuarà deixant sentir amb força tant a l’Ebre com en moltes comarques de la meitat sud. Als cims del Pirineu i a l’Alt Empordà diumenge també hi serà un dia ventós.

Aquesta entrada de vent farà que la temperatura reculi clarament diumenge, una baixada de 3 a 5 graus que ens tornarà a un ambient més d’abril que de maig, especialment la nit de diumenge a dilluns. Diumenge al migdia el vent mantindrà la temperatura força alta en alguns punts de la costa i del prelitoral centrals.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »