Un actor català li pinta la cara a un col·lega espanyol per “vomitar fatxerio”

Any 2003. Pel·lícula Atraco a las tres… y media, un film oblidable que va passar amb més pena que glòria per la cartellera i que pretenia ser una versió actualitzada d'un clàssic dels anys 60 de José María Forqué. Els treballadors d'un modest banc són a punt de ser acomiadats i tenen la idea d'atracar el banc. En el seu elenc veiem noms com Elsa Pataky, Pedro Reyes o Chus Lampreave. També dos actors que, pel que s'ha vist ara, no queden precisament per anar a prendre unes birres i xerrar sobre aquell rodatge: Josema Yuste i Josep Julien.

josep julien yuste atraco

Atraco a las 3 y media

Els dos interpretaven dos dels treballadors que participen en la conxorxa. Però si en la ficció s'unien per anar a robar bancs, en la realitat no anirien junts ni a treure diners al caixer. Poques vegades es pot deixar algú tan retratat com ho ha fet l'actor català amb l'excomponent de Martes y Trece. D'un temps ençà, Yuste està interpretant a la perfecció el paper de mamporrero de l'independentisme. De les empanadillas de Móstoles ha passat a les galetes cap a Catalunya i tot el que tingui a veure amb el procés. La darrera? "Hay que viajar más. Se encierran en lo suyo. Yo conozco mejor España que cualquier político nacionalista. No entiendo como una persona que nace aquí odia a su país. Les han inoculado un veneno desde muy chiquititos para que odien a España." Chim pum.

Josema Yuste Independencia La Sexta

La Sexta

Si no fos perquè s'ho creu, semblaria un gag de Martes y Trece, però sense els sorolls que feia amb Millán Salcedo.  Aquest personatge considera que als nens catalans se'ls posa unes gotetes d'odi cap a Espanya amb la llet i els cereals cada matí. Li ha respost Josep Julien amb un tuit demolidor: 

"Humorista" entre cometes, vomitant tots els greatest hits del fatxerio, i el més demolidor, donant fe de la seva incultura i de la seva estupidesa per vantar-s'hi ("la mena d’home que va fardant pels puestus que no s’ha llegit un llibre en sa puta vida"). Sensacional. Un 3 en 1 en tota regla.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: