UGT desconvoca la vaga de Renfe “a l’espera d’una negociació”

Rate this post

UGT de Catalunya va anunciar aquesta setmana vagues a la Renfe i a l’AVE, concretament cinc jornades d’aturades entre els mesos de juliol i agost. Ara, però, la desconvoca després de reunir-se ahir a Madrid amb el Grup Renfe de Catalunya i la nova direcció de l’empresa, amb Isaías Táboas  de president i el nou equip directiu. 

Segons explica el sindicat en un comunicat, es va arribar a l’acord de suspendre les jornades de vaga convocades per a juliol i agost en els trens d’alta velocitat, llarga distància, mitja distància i rodalies. El conflicte queda obert pendent del resultat de les negociacions que es reprendran el mes de setembre per solucionar el greu problema de personal a Catalunya i tancar un acord la primera quinzena d’octubre.

Segons expliquen des d’UGT, el Sindicat Ferroviari de la UGT de Catalunya “fa un vot de confiança a la nova Direcció del Grup Renfe per resoldre el problema endèmic de falta de personal a Catalunya”, desconvoca les jornades de vaga i s’emplaça a la reunió prevista al setembre, també per minimitzar els inconvenients que la convocatòria de vaga produiria als usuaris d’aquest servei en temporada de més afluència de viatgers.

La reivindicació de l’increment de plantilla “queda oberta” i subjecta a les negociacions amb l’empresa el mes de setembre que, en el cas de no conduir a acord, abocaran a reprendre i incrementar les mobilitzacions a final d’any. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »