TVE oculta els sous dels seus directius i un jutge l’obliga a ensenyar-los

Rate this post

Hi ha una sèrie de persones que en aquests moments deuen estar reunides amb cara de preocupació a Prado del Rey. Persones com José Antonio Sánchez, Enrique Alejo o José Antonio Álvarez Gundín, president, director general corporatiu i director d’informatius de RTVE respectivament. Ells i d’altres jefazos de l’ens públic han rebut un revés judicial de cara a mantenir els seus interessos… poc transparents, d’altra banda.

comite directiu rtve2

Segons avança Vertele en exclusiva, un jutge acaba de decidir que la corporació haurà de publicar els sous dels seus directius, tot i que ells s’entesten en no fer-ho. L’any passat, el Consell de Transparència els va obligar ja a fer-ho, després que ho demanés un particular. RTVE s’hi va negar i va recórrer. Ara, la sentència judicial els hi tomba el recurs i li dona la raó al ciutadà i els directius hauran d’ensenyar el que guanyen provinent de les butxaques de tots.

RTVE Prado del Rey 1

RTVE

La petició, a més, sol·licitava que s’identifiqués clarament al perceptor, el lloc que ocupa i la seva retribució. Però l’única resposta va ser l’opacitat. Com si fossin Maestros de la costura confeccionant-se un vestit a mida. O una Operación triunfo de les finances. O Cuéntame como pasó, pero no te cuento lo que gano.

cuentame tve

RTVE

RTVE es va negar a facilitar una informació que hauria d’estar a l’abast de tothom perquè, diuen, no es va poder verificar la identitat del demandant en no portar una còpia del DNI. Manda carallo. Ara, el jutge li ha hagut de recordar als senyors de RTVE que presten un servei públic. Ja té nassos que els ho hagi de recordar un senyor amb un mall i una toga. També els “avisa” que “se obstruyó de manera infundada el ejercicio del derecho constitucional”. Però a l’ens públic ja han dit que d’això de fer públics els sous, ni hablar del peluquín. Presentaran recurs. Tot sigui en benefici de la transparència.

comite directiu rtve3

RTVE

De moment, Vertele ha tingut accés als emoluments en funció de les bandes salarials. Uns emoluments que en el cas d’un director, haurien de tenir una retribució mínima de 50.000 euros bruts l’any i una màxima de 91.000, amb un complement de fins a 30.000 euros més l’any. Veurem si tota relació amb la realitat és pura coincidència o no. Una curiositat: a la pàgina web de la corporació de RTVE hi apareix en la línia del menú, un epígraf, “transparència”… Em sembla que els responsables de xarxes hauran de canviar ràpidament aquesta pantalla…

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »