TVE ja no qualificarà Vox com “extrema dreta”: les raons del canvi de criteri

Ara que la Junta Electoral ha prohibit als espais informatius de TV3 fer servir expressions com “presos polítics”, “exili” o “Consell de la República”, TVE sorprèn arraconant (en aquest cas per pròpia voluntat) l’etiqueta “extrema dreta” per referir-se a Vox. A partir d’ara, la televisió pública espanyola ha decidit que ja no qualificarà el partit ultra amb aquests termes. Les raons són sorprenents.

santiago abascal gtres

GTRES

El Consell de RTVE va acordar en un principi titllar Vox com un partit d’extrema dreta després de reunir-se amb un grup de politòlegs que va definir així la formació pel seu nacionalisme espanyol exacerbat, el discurs antiimmigració, les propostes antifeministes i el seu populisme. Aquesta és l’explicació que Rosa María Mateo, presidenta de RTVE, ha donat per escrit (el document és de l’11 de setembre) a una pregunta parlamentària del diputat de Vox Manuel Mariscal, que volia conèixer el criteri de TVE per a referir-se al seu propi partit com a una formació ultradretana.

rosa maria mateo gtres

GTRES

Però a partir d’ara això ja no serà així. D’aquí en endavant, TVE utilitzarà l’expressió “el partit de Santiago Abascal” quan hagin de referir-se a Vox. El motiu és delirant: els espectadors ja coneixen la formació ultradretana, així que no cal posar-los cap etiqueta, afirma també Rosa María Mateo. En la seva resposta al diputat d’extrema dreta, la presidenta de RTVE justifica que ja no s’hi referiran en aquests termes perquè “el criterio de los informativos de RTVE es evitar calificaciones sobre los partidos políticos, salvo que el contexto obligue a situarlos en una corriente determinada en el ámbito nacional, europeo o internacional”. I afegeix: “Sólo cuando un partido político es una formación desconocida para la audiencia en general hay que situarla en un espacio determinado del espectro político, desde la extrema derecha a la extrema izquierda o como formación nacionalista o independentista”.

santiago abascal somriu dents gtres

GTRES

Doncs això. Els televidents ja saben que Vox és l’extrema dreta i no cal recordar-ho cada vegada. Potser així algú se n’oblida.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: