TV3 pot difondre dades de Llarena i Griso va violar l’ètica periodística

Rate this post

De les moltes polèmiques de la TV dels darrers temps se n’han resolt dues: la del programa de Garcia Melero de les tardes i la del de Griso als matins. Al Tot es mou s’hi va fer un perfil del jutge Pablo Llarena amb dades conegudes del càrrec públic i la seva dona, directora de l’Escola Judicial. Era l’època en  què van aparèixer pintades a l’asfalt del municipi on hi tenen la segona residència. Un dels membres del CAC, el designat pel PP, va denunciar aquest perfil realitzat per l’escriptor Genís Sinca: “Té casa a Das i Sant Cugat” i “Els seus col·legues el descriuen com a perepunyetes, caparrut, conservador i assossegat”. No eren dades que cridessin a les armes però els membres del CAC han entrat en guerra entre ells per atacar o defensar la professionalitat de TV3.

El CAC ha resolt partint-se per la meitat: els tres representants de CDC i ERC consideren que TV3 no va cometre cap irregularitat i els altres 3, del PSC, PP i Unió han votat condemnant TV3. Davant l’empat, el vot de qualitat del president ha decantat la balança a favor d’absoldre TV3 de responsabilitat. Els membres unionistes del CAC han considerat que TV3 feia d’altaveu de les amenaces pintades a l’asfalt o a twiter i que la identitat de l’esposa de Llarena era irrellevant.

llarena TV3

TV3

El sector independentista del CAC resol que no es van fer públiques les adreces dels domicilis de Llarena, que no es va vulnerar la seva intimitat, que la informació va ser veraç, que tot el la seva dona estava disponible a internet i que contribuïa a explicar el coneixement que el jutge té de la realitat catalana. La denúncia del PP fracassa però el CAC es trenca per la meitat. Més fàcil ha estat resoldre el cas dels universitaris de la UAB  que van denunciar suposada violència a Espejo público ocultant que eren de Ciutadans i de Societat Civil Catalana. El cas que va recollir En Blau ha estat despatxat pel CAC condemnant el programa de Susanna Griso.

Sentencien que Griso no va contrastar la notícia ni va demanar la versió de la UAB i que va emetre una versió esbiaixada dels fets. Però un membre del CAC ha votat en contra d’aquesta resolució. Endevinin quin.

daniel sirera ACN

ACN

Daniel Sirera, del PP, salva el programa de Griso però cap dels seus companys unionistes de l’ens que controla l’audiovisual a Catalunya li fa costat. El seu sou públic de Sirera és de 105.061,88 €, uns 9 mil euros al mes en 12 pagues. A punt d’acabar el seu mandat, fa mèrits perquè el recoloquin a un altre pessebre del PP, o de Ciutadans.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »