TV3 només destina 178.000 euros a documentals

L’associació de productors documentals Pro-Docs ha denunciat en un comunicat que TV3 només ha dedicat 178.500 euros a documentals aquest darrer any i, arran de la conversa telefònica intervinguda a David Madí amb Tatxo Benet, ha criticat que “sentir a parlar d’una compra de 800.000 euros fa feredat”.

L’associació ha emès un comunicat per assenyalat que l’àudio posa de manifest “el desemparament de la producció de documentals a Catalunya per part de qui n’ha de ser el principal motor: Televisió de Catalunya”.

“Aquest darrer any -remarquen-, s’han contractat documentals des de Televisió de Catalunya per valor de 178.500 euros. No és cap error. 178.500 euros és tota la inversió en coproduccions de documentals i drets d’antena en el que portem de 2020”. “Les conseqüències d’aquest desgavell són evidents: la pràctica desaparició del documental català en l’escena internacional”, lamenten.

Pro-Docs diu que “amb aquestes quantitats, sentir a parlar d’una compra de 800.000 euros fa feredat” i afegeix que “el problema és el contrast amb el qual es paga a la resta de productores, i els canals poc transparents a través dels quals es fa”.

“El problema és que si aquests diners, que pel que s’ha vist existeixen o poden existir, es destinessin a una bossa de diners on els professionals de la casa poguessin triar d’una forma transparent els projectes, podríem començar a parlar d’una situació de mínim futur i esperança”, sentencia.

L’entitat assegura que “aquest relat oficial que ens havíem cregut ja no el podem suportar” i posen de manifest que “cal reformular el pacte per assolir una entesa de caràcter professional, d’essència cultural, de prioritat social, on es doti la producció de documentals d’una quantitat mínimament digna amb mecanismes transparents i d’igualtat d’oportunitats”.

Finalment, l’associació de productors documentals diu que “només així podrem tornar a ser un país amb obres documentals dignes, el que vol dir també ser un país més divers, més just, amb memòria col·lectiva i amb una visió crítica de la realitat”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *