Turull, dia 6 de la vaga de fam: “Impacta signar les voluntats anticipades”

Rate this post

El conseller de Presidència destituit pel 155, Jordi Turull, ha entrat al seu sisè dia de vaga de fam indefinida a la presó de Lledoners, als Bages. En un escrit que ha fet arribar a El Nacional, el polític de JxCat, confessa l’impacte emocional que li ha suposat el fet de signar el document de voluntats anticipades, també conegut com testament vital. Ho ha fet davant el doctor Jaume Pedrós, que assisteix els presos polítics en vaga de fam.

“Avui ens hem reunit amb el Dr. Padrós, atès que et fan signar el document de voluntats anticipades; realment, impacta, però cal fer-ho”, escriu Turull, que lloa Padrós i els serveis mèdics de Lledoners:

“El Dr. Padrós va molt coordinat amb els serveis mèdics de la presó; per cert, aquests són molt bons, grans professionals i molt atents, amb tothom”, remarca.

Quant a la vida a la presó, Turull revela que ha declinat canviar la seva destinació actual de feina al centre, que és precisament el menjador, malgrat que està en vaga de fam.

“El responsable del mòdul m’ha ofert canviar de ‘destino’ per no estar al menjador fent la feina. He dit que no per dues raons: primer, perquè els presos que de fa temps fan aquesta feina hem fet un sana colla, i, segon, per correspondre el seu suport i escalf aquests primers dies”.

El conseller explica que es troba bé, físicament, tot i la privació alimentària. Fins i tot admet que potser aprofitarà la situació per deixar de fumar: 

“M’he llevat bé. Sensacions d’alleugeriment més que de gana. De moment cap mareig i menys o gairebé nul·la necessitat de fumar. Aprofitaré per intentar fer allò que fa tant temps que hauria d’haver fet”. 

Turull manuscrit Lledoners 6 desembre 2018

Text manuscrit de Jordi Turull des de la presó de Lledoners

Turull i Jordi Sànchez, expresident de l’ANC i ara president del grup de JxCat al Parlament, van començar dissabte passat una vaga indefinida com a protesta per les dilacions del Tribunal Constitucional (TC) sobre els recursos en què sol·liciten que se’ls posi en llibertat. Aquest fet, argumenten, els impedeix d’accedir als tribunals europeus.

A Sànchez i Turull se’ls van afegir dimarts el conseller de Territori, Josep Rull, i el d’Interior, Quim Forn. Tots quatre estan empresonats a Lledoners juntament amb el vicepresident, Oriol Junqueras, el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart per la causa del referèndum de l’1-O. 

Anar a la font
David González

Powered by WPeMatico

Translate »