Trump fa sang amb la crisi demòcrata entre la vella guàrdia de Pelosi i la nova fornada d’Ocasio-Cortez

Donald Trump ha trobat en els insults racistes una manera de posar encara més llenya al foc a la picabaralla interna dels demòcrates, que en l’última setmana ha deixat sentir públicament les diferències que hi ha entre les dues ànimes amb els retrets que s’han llançat les joves senadores  Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar i Rashida Tlaib, que representen l’ala més esquerrana del partit, contra la líder els demòcrates, la veterana Nancy Pelosi.

No és que ara el president vulgui fer les paus amb Pelosi, ja que tots dos han demostrat sobradament que no se suporten, sinó que ha vist l’oportunitat d’atacar les senadores més mediàtiques, amb milers de seguidors a les xarxes i que, curiosament, tenen origens familiars fora de les fronteres nord-americanes. Així, Donald les ha convidat a anar-se’n i tornar als seus països, que segons les seves paraules són, “llocs infestats de crim”. 

És “molt interessant veure a Congressistes Demòcrates ‘Progressistes’, que vénen originàriament de països els governs dels quals són una catàstrofe total i completa, els pitjors, els més corruptes i ineptes del món (si és que han funcionat com a governs alguna vegada), dient ara alt i de forma agressiva al poble dels Estats Units, la més gran i poderosa Nació sobre la terra, com s’ha de gestionar el nostre Govern “, ha escrit Trump a Twitter, per assegurar que si fessin les maletes la mateixa “Pelosi estaria contenta de preparar-los els viatges gratis”. El president nord-americà ignora amb els seus missatges que tant Ocasio-Cortez com Omar són nascudes als Estats Units i, lògicament, totes tres tenen la ciutadania nord-americana.

So interesting to see “Progressive” Democrat Congresswomen, who originally came from countries whose governments are a complete and total catastrophe, the worst, most corrupt and inept anywhere in the world (if they even have a functioning government at all), now loudly……

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 14 de juliol de 2019

La crisi entre Pelosi, la demòcrata amb el càrrec més alt del país, i les tres senadores es fa més evident arran d’una recent entrevista al ‘New York Times’ en què la presidenta de la Càmera de Representants va retreure les joves polítiques que amb el seu afany per marcar la línia al partit en qüestions tan sensibles com la política migratòria acaben per desgastar la imatge i la seva autoritat. Pelosi, de 79 anys i més de mitja vida en política, va qüestionar la influència de les senadores, a qui bateja com a “l’esquadró”, i sobretot la seva representitivitat perquè “són quatre persones i aquests són els vots que tenen”. Ocasio-Cortez, la més jove de la cambra amb només 29 anys i un gran actiu mediàtic dels demòcrates, va reaccionar a les paraules de la seva cap insinuant que en el rerefons hi havia una qüestió ètnica i racista, per l’origen de totes tres.

Pelosi ha contestat aquest diumenge a Trump i els seus “comentaris xenòfobs” que, al seu parer, volen dividir els nord-americans. “En comptes d’atacar Membres del Congrés hauria de treballar amb nosaltres per una política humana d’immigració que reflecteixi els valors nord-americans. Pareu les batudes”, ha tuitejat la cap dels demòcrates, en referència a les operacions anunciades per Trump, que es preveu que comencin aquest diumenge, per detenir immigrants indocumentats i expulsar-los del país. 

I reject @realDonaldTrump’s xenophobic comments meant to divide our nation. Rather than attack Members of Congress, he should work with us for humane immigration policy that reflects American values. Stop the raids – #FamiliesBelongTogether!

— Nancy Pelosi (@SpeakerPelosi) 14 de juliol de 2019

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: