Trump anuncia la mort d’un dels fills d’Ossama bin Laden

El president dels EUA, Donald Trump, ha anunciat avui en un comunicat la mort d'Hamza bin Laden, fill d'Ossama bin Laden i considerat com un dels actuals líders del grup terrorista Al-Qaida. Trump ha explicat que Hamza "va morir en una operació antiterrorista dels EUA a la regió d'Afganistan o Pakistan", però no ha detallat quan va succeir aquest operatiu.

"La mort d'Hamza bin Laden no només priva a Al-Qaida d'importants habilitats de lideratge i de la connexió simbòlica amb el seu pare, sinó que soscava importants activitats operatives del grup", assegura el mandatari nord-americà.

L'anunci de Trump es produeix només tres dies després del divuitè aniversari de l'11 de setembre de 2001, quan Al-Qaida va perpetrar l'atemptat terrorista més gran de la història a terra nord-americana.

Les cadenes NBC i CNN, citant funcionaris del govern dels Estats Units, van informar a finals de juliol de la mort d'Hamza, però l'executiu nord-americà no va confirmar oficialment aquesta notícia.

El govern dels EUA considera que Hamza bin Laden, d'uns 30 anys, era l'hereu de l'organització del seu pare i creia que havia assumit més responsabilitats en els últims temps. De fet, segons Washington, Ossama bin Laden, abatut el maig de 2011, va passar anys preparant Hamza per assumir el lideratge d'Al-Qaida, que encapçala en l'actualitat l'egipci Ayman al Zawahiri.

Les autoritats nord-americanes van arribar a aquesta conclusió partint d'una sèrie de cartes trobades al lloc en què s'amagava el llavors líder d'Al-Qaida a la ciutat pakistanesa d'Abbottabad, mort en una operació de les forces especials dels Navy Seal.

A causa del creixent paper d'Hamza, el govern nord-americà va augmentar els seus esforços per localitzar-lo i, a començaments d'aquest any, va oferir una recompensa de fins a un milió de dòlars per qualsevol informació que pogués portar a la seva identificació, localització i captura. Poc després que Washington oferís aquesta recompensa, el govern de l'Aràbia Saudita va desposseir de la nacionalitat saudita Hamza.

Fins ara, es desconeixia el parador d'un dels fills d'Ossama bin Laden, encara que s'especulava amb la possibilitat que es trobés a l'Iran juntament amb la família de la seva mare o potser estigués amagat en algun punt de l'Afganistan o el Pakistan.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: