Trump admet “no estar preparat” per aconseguir un acord comercial amb la Xina

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest diumenge que "no està preparat" per signar un acord comercial amb la Xina, tot i que Pequín està disposat a tancar-ne un. D'altra banda, el mandatari nord-americà ha rebutjat els temors que adverteixen d'un possible debilitament del creixement econòmic. Trump considera que hi ha pocs riscos de recessió i ha insistit que la guerra comercial amb la Xina no està danyant el país nord-americà.

"Ho estem fent molt bé, els nostres consumidors són rics. He aprovat una rebaixa d'impostos tremenda i estan replets de diners", ha destacat. A més, segons ha insinuat, la Casa Blanca prefereix que la Xina resolgui primer els seus problemes amb Hong Kong, on s'estan celebrant protestes des del passat 9 de juny: "M'agradaria que solucionin els problemes de Hong Kong", ha assenyalat Trump. "Crec que seria molt bo per a l'acord comercial".

Prèviament, l'assessor econòmic de la Casa Blanca, Larry Kudlow, ha informat que diversos alts càrrecs comercials dels dos països tenen previst parlar en un termini de deu dies, i "si aquestes reunions van bé, planegem que la Xina vingui als Estats Units" per avançar en les negociacions, i així posar fi a aquesta guerra comercial que s'ha convertit en un risc potencial al creixement econòmic mundial.

No obstant això, malgrat que el procés està estancat i l'amenaça de nous aranzels i restriccions comercials segueix pesant sobre l'economia mundial, Kudlow ha declarat al programa de televisió "Fox News Sunday" que els Estats Units segueix "en un estat de forma molt bo".

"No hi ha recessió a la vista", va dir Kudlow. "Els consumidors estan treballant. Els sous estan pujant. Estan gastant i estan estalviant", ha asseverat. Aquestes declaracions es produeixen després d'una complicada setmana en la qual les preocupacions sobre una possible recessió als Estats Units van sembrar dubtes entre les autoritats sobre si l'economia aguantaria o no durant la campanya per a les eleccions presidencials de 2020.

Per la seva banda, l'assessor comercial Peter Navarro ha negat que la volatilitat viscuda aquesta setmana als mercats nord-americans sigui algun tipus de senyal d'avís, afirmant que hi ha una "bona" dinàmica econòmica que anima els inversors a moure diners cap als Estats Units.

"Tenim l'economia més forta del món i els diners està arribant al nostre mercat borsari. També està arribant a la recerca del rendiment dels nostres mercats de bons", ha afirmat Navarro al programa de la cadena ABC "This Week".

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: