Troben 25 quilos d’explosius en un habitatge de Bellver de Cerdanya

Rate this post

La Guàrdia Civil ha fet explotar 25 quilos d’un material explosiu que havia estat localitzat per un ciutadà en un habitatge de Bellver de Cerdanya, a la Cerdanya, i que antigament era utilitzat per fer voladures de roca.

Concretament, la troballa es va produir mentre aquesta persona estava netejant el domicili d’un antic familiar mort, punt al qual es van desplaçar efectius del Grup Especialista en Desactivació d’Explosius, els GEDEX. Un cop fetes les comprovacions pertinents, el material va ser evacuat a una cantera, on el passat dijous a les dotze del migdia va ser destruït.

Més material explosiu

Des del cos policial recomanen no moure ni tocar qualsevol objecte que tingui una aparença d’artefacte explosiu, incendiari o pirotècnic. El darrer trimestre també es va destruir el projectil de calibre 149 mil·límetres que estava clavat al terra al nucli de la Ràpita, al terme municipal de Vallfogona de Balaguer, a la Noguera.

La Guàrdia Civil recorda que, davant de troballes d’aquest tipus, cal alertar al cos policial i afegeix que és molt útil poder aportar les coordenades GPS, les quals es poden obtenir a través de molts dispositius mòbils, per facilitar-ne la seva localització.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »