Tret de sortida dels dejunis en relleus en suport dels presos en vaga de fam

Rate this post

La primera fase dels dejunis encadenats i col·lectius, promoguts per la campanya Prou d’Ostatges, comença avui al vespre a Barcelona. El dejuni el faran una desena de persones de forma simultània en un edifici emblemàtic de Sarrià, l’històric Dipòsit d’Aigües del Rei Martí. 

L’acció tindrà lloc en aquest espai, on les persones que facin el dejuni faran vida i descansaran fins el 20 de desembre. El dejuni es farà en relleus d’un mínim de dies dies i un màxim de set, per part de persones d’entre 18 i 75 anys. Abans, passaran una supervisió mèdica prèvia i tindran seguiment assistencial

L’acció pretén denunciar la situació que pateixen els presos polítics i donar suport a la vaga de fam de Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull. Segons el col·lectiu Prou Ostatges també es vol “ampliar el ressò de la protesta dels vaguistes tant a l’interior del país com en l’àmbit internacional”. Amb accions com aquesta, la campanya vol destacar que “no hi haurà normalitat democràtica fins que els ostatges puguin recuperar els càrrecs que el poble els va encarregar”. 

Actes públics d’acompanyament

En aquest dejuni al barri de Sarrià també s’hi han programat actes públics d’acompanyament a les persones que facin l’acte de protesta. Avui, divendres al vespre, l’acció s’iniciarà amb una conferència sobre el sentit d’una vaga de fam per part del professor i activista mallorquí Jaume Sastre, que va fer 41 dies de vaga de fam en contra de la llei del Govern Balear de José Ramón Buzá que volia marginar la presència del català a l’escola

Fins el dia 20 de desembre, hi haurà actes públics o oberts a les 7 de la tarda, coincidint amb el moment que es farà el relleu de les persones que dejunen. 

Diumenge que ve també començarà un dejuni a les 7 del vespre a Montserrat, que s’allargarà fins el dia de Sant Esteve. El proper 14 de desembre en començarà un altre al Casal Parroquial de Santa Maria de Cornellà que durarà fins el dia 21. Paral·lelament s’estan preparant altres dejunis. 

La campanya Prou d’Ostatges ja es va iniciar el passat mes de febrer però s’ha reactivat amb els dejunis. Compta amb l’aval d’un grup d’entitats civils i partits que s’han coordinat per donar suport a la vaga de fam, entre els quals destaquen l’ANC, Òmnium, l’AMI, L’ACM, ERC, CUP i JxCat. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »