Tres mestres i un alumne positius són els que han portat el British College al tancament temporal

El positiu de tres mestres -que ha obligat a confinar-ne d’altres en ser contacte- i un alumne al British College és el que ha portat la direcció del centre ha decidir suspendre les classes presencials i, des d’aquest divendres i fins al 25 de gener, iniciar l’activitat totalment telemàtica. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en el marc d’una nova compareixença per actualitzar la situació epidemiològica derivada de la crisi del coronavirus.

Martínez Benazet ha reportat 78 nous casos positius, que són els que es van diagnosticar aquest dijous i entre els quals hi ha els nou nous a la clínica de Sant Vicenç d’Enclar ja avançats per l’Altaveu i que fa que només tres residents del centre no estiguin hores d’ara infectats. Actualment, a tot el país hi ha de manera oficial 742 malaltes de forma activa. D’aquestes, 29 estan ingressades al centre hospitalari. 23 a la planta ordinària i sis a l’UCI, això és una més que aquest dijous. A més, el nou cas d’hospitalització intensiva necessita l’assistència mecànica de ventilació.

Accés a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar.

Relacionat

A la planta Covid del Cedre s’hi mantenen vint ingressats, dels quals vuit procedeixen de Salita, onze de Sant Vicenç d’Enclar i un de la Residència L’Albó. Excepte a Sant Vicenç d’Enclar, de l’estudi genòmic sobre la qual s’esperen resultats la setmana que ve, a la resta de centres sociosanitaris hi ha estabilitat en el nombre de casos de contagiats. En total, des de l’inici de la pandèmia s’han declarat 8.946 casos i 8.116 recuperacions.

Quant a la incidència en matèria escolar, Martínez Benazet ha explicat la decisió del British College de passar-se al format telemàtic en no poder garantir amb el personal disponible, tal i com ha explicat l’Altaveu, l’ensenyament presencial. Hi ha alguns contactes dels tres docents malalts que podrien estar incubant el virus. El que sembla clar és que la infecció no s’ha produït dins el centre educatiu. En tot cas, des d’avui els 101 alumnes segueixen l’activitat lectiva en línia.

Una imatge de l'alberg de la Comella que acull el BCA.

Relacionat

En global, a tot el país, i més enllà del British, hi ha una classe totalment confinada i setze més que tenen algun dels seus integrants aïllats. Martínez Benazet ha informat també de l’evolució del cribratge via test d’antígens que s’està fent a nivell educatiu, de secundària en amunt des de dilluns. S’han cribrat 2.903 alumnes dels quals només deu han donat positiu. El ministre ha explicat que la tècnica que cal emprar amb aquests tests “és molt poc invasiva” i “no crec que aquest sigui un problema major, no representa cap risc”.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: