Tres detinguts i trenta identificats en una protesta en defensa del clima a Madrid

La Policia Nacional ha detingut tres activistes i ha identificat trenta manifestants més que han tallat aquest dilluns al matí el trànsit d’un pont que creua una de les artèries més concorregudes de Madrid, el passeig de la Castellana, per protestar per la inacció dels governs arran de l’emergència climàtica. El trànsit s’ha restablert a les 11.30, gairebé tres hores després del començament de l’acció que han dut a terme uns 300 activistes amb el suport de 2020 Rebelión por el Clima i el moviment Extinction Rebellion Spain. Per aturar la concentració ecologista, han sigut els mateixos policies els que han anat retirant un a un els concentrats, molts d’ells a la força.

Segons la Prefectura Superior de Policia, de les 33 persones traslladades a dependències policials per la protesta, finalment se n’han detingut tres i la resta han quedat identificats. El tall del trànsit del passeig de la Castellana en tots dos sentits ha produït més embussos que els habituals a la zona i també un gran desplegament de mitjans i veïns que han decidit acostar-s’hi. 

Una acció mundial

La protesta de Madrid forma part de les mobilitzacions ciutadanes pacífiques que s’han convocat en més de mig centenar de capitals i ciutats de tot el planeta, entre elles Londres, Buenos Aires, Melbourne, Praga i Nova York. Moltes han acabat també amb detinguts. És el cas de l’acció de la capital anglesa, on la policia ha confirmat la detenció de 21 persones que es manifestaven en defensa del medi ambient, també sota el paraigua d’Extinction Rebellion. 

A Madrid, mentre el grup d’activistes tallaven el pont que uneix els carrers Joaquín Costa i Raimundo Fernández Villaverde per sobre del passeig de la Castellana, un altre grup han acampat a la capital. En aquest cas, el lloc escollit ha sigut una zona prop del ministeri per a la Transició Ecològica, on han llegit un manifest.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: