Tres detinguts, dos dels quals menors, per llançar objectes a la Policia durant la manifestació d’estudiants

La manifestació d’estudiants ha acabat amb càrregues policials. La marxa, que ha reunit prop de 14.000 estudiants segons la Guàrdia Urbana, ha transcorregut sense incidents des de plaça Universitat fins a la Via Laietana, però un cop davant la Prefectura de la Policia Nacional han començat moments de tensió. Un grup de manifestants força nombrós han llançat tota mena d’objectes contra els agents que custodiaven l’edifici. Fonts policials han informat que s’han detingut tres joves, dos dels quals menors, durant els incidents. 

En una banda de l’edifici hi havia Policia Nacional i a l’altra Mossos d’Esquadra. Els manifestants han llançat amb insistència ous, glaçons de gel, llaunes i ampolles (algunes de vidres) contra els dos cossos de seguretat -tot i que la banda de la Policia Nacional ha rebut més-, els han insultat i els han cantat proclames com “Vergonya em faria ser policia”, “No us mereixeu la senyera que porteu” o “Fora les forces d’ocupació”. Als Mossos d’Esquadra els han llançat pintura i ous. També han fet esclatar algun petard.

La marxa s’ha anat dissolent poc a poc, però un reducte de joves s’ha quedat fins passades les 15h. Els agents han carregat contra els estudiants que llançaven objectes i els han dispersat amb furgonetes desplaçades al llarg de la Via Laietana i el carrer Sant Pere Més Alt. Durant les càrregues, la Policia Nacional ha entrat a un bar de la Via Laietana, ha tret a la força un noi, li ha donat múltiples cops de porra i li ha pres l’estelada.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: