Totes les dades de Messi a Wembley: dos gols, dos pals i un 84,6% d’encert

Rate this post

Anglaterra tardarà temps a oblidar el Tottenham-Barça de Wembley. No va ser un partit qualsevol de Champions. Va ser el partit que va elegir Leo Messi per enviar el missatge més potent al planeta futbol, distret entre premis individuals que queden immediatament devaluats quan s’entreguen. L’exhibició de recursos de Messi en un estadi talismà pel Barça reforça la idea de tots els aficionats: és el millor futbolista de la història. 

En un esport cada vegada més professionalitzat on s’inverteixen milions en tecnologia per esgarrapar centèsimes als rivals, Messi segueix marcant diferències al seu aire. Primer enganxat a la banda i després per tot el camp. És normal que el Barça depengui d’un futbolista que difumina les fronteres entre posicions. La seva incidència en el partit contra el Tottenham va ser total, com demostren les estadístiques.
 

Barça gol Messi Champions Tottenham EFE
EFE

Messi, en el dibuix inicial, va arrencar enganxat a la banda dreta. Però això va ser circumstancial perquè va moure’s al costat de la pilota. El Barça sempre el trobava. Al cercle central, al costat del lateral o per davant dels centrals. La seva implicació i ganes de transcendir animava els companys i atemoria un Tottenham carregat de baixes. Dues passades seves a l’espai van derivar en el gols de Philippe Coutinho i Ivan Rakitic.

Des del mig del camp, Messi va disfressar-se de quarterback per començar i llançar totes les possessions. El Barça havia recuperat des de les seves botes l’essència que s’havia deixat pel camí. L’equip necessitava aixecar el cap. Messi havia entès el missatge i va multiplicar-se, com demostra el mapa de calor dels 90 minuts. La franja entre el mig del camp i l’àrea del Tottenham es va convertir en el seu camp base.
 

Captura Mapa Calor Messi Tottenham Captura FCB
FC Barcelona

La targeta de serveis de Messi al final del partit és útil per fer-se una idea de com va influir en el joc de l’equip. El capità del Barça va entrar 96 vegades en contacte amb la pilota i va intentar 65 passades amb un 84’6% d’encert. Va conmpartir 16 pilotes amb Rakitic, el seu millor aliat. Les errades van ser mínimes si tenim en compte que va rebre la majoria de pilotes en el mig camp del Tottenham.
 

Captura passades Messi Tottenham Captura FCB
FC Barcelona

El porter Hugo Lloris, com els aficionats anglesos, té clavada la imatge de Messi corrent amb la pilota als peus i dibuixant una diagonal. Va repartir tres assistències que no van acabar en gol i va intentar sis rematades (tres dins l’àrea i tres des de fora). En dues d’aquestes rematades va enviar la pilota al pal. I en dues més va fer gol. 

El seu doblet, amb dos xuts ajustats als pals, va gestar-se de la mateixa manera: amb una llarga cursa. Messi va sacrificar-se en defensa fins al punt de lluitar tot sol una pilota a prop del córner al minut 90. La fe va tenir recompensa. El 2-4 va apaivagar la reacció del Tottenham i va certificar la segona victòria del Barça a Europa. Una victòria que val més de tres punts.

Anar a la font
Aleix Torres

Powered by WPeMatico

Translate »