Tot el que has de saber per gaudir al màxim la Nit dels Museus

Rate this post

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, una jornada que se celebra anualment des del 1977, però la festa principal es trasllada al dissabte durant la Nit dels Museus, en què la majoria d’instal·lacions tindran entrada lliure des de les 19h fins a la 1h, i en què en nombrosos casos s’organitzaran actes suplementaris. D’aquesta manera La Llança us ofereix una recomanació de diversos museus per gaudir d’una nit de cultura:

1. El Museu Can Framis

El Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas, obre les seves portes a una col·lecció de més de 300 obres d’autors catalans de referència de la pintura catalana contemporània i a l’exposició Pere Portabella. Cinema, art i política dedicada a l’activista polític i cineasta, Pere Portabella. A més a més, en col·laboració amb Hangar, presenten The coconut effect, basada en el joc del ping-pong.

museu can framis

2. El Born Centre de Cultura i Memòria

Durant aquesta nit, el Born presenta l’exposició permanent Barcelona 1700. De les pedres a les persones i l’exposició temporal Montserrat Roig, 1977. Memòria i utopia. També ofereixen visites guiades com Un passeig pel jaciment i coincidint amb el 50è aniversari de l’aparició del circ contemporani, una actuació empeltada de col·loqui. 

 Born Nit dels Museus

3. Jardí Botànic – Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Amb un lot o frontal, el Jardí Botànic vol mostrar la gran similitud dels paisatges californians, xilens, sud-africans i australians amb l’exposició Totes les mediterrànies del món.

Jardins botanics JMdeLlobet

Jardí Botànic / JMdeLlobet

4. CCCB – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

La llum negra.Tradicions secretes en l’art des dels anys 50: ocultisme, màgia, esoterisme i misticisme, una exposició que presenta pintures, pel·lícules, fotografies, llibres i música, d’artistes tan variats com Harry Smith, Jordan Belson, Barnett Newman o Antoni Tàpies. D’altra banda, ofereixen la World Press photo i activitats interactives com El Poetry Slam: una competició poètica entre el públic i els poetes.

World Press Photo

5. MACBA. Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Un conjunt de sis exposicions a l’abast del públic on destaca la Col·lecció MACBA. Sota la superfície, una reflexió entorn a l’expansió del camp pictòric en les pràctiques artístiques contemporànies.

Col·lecció MACBA. Sota la superfície

6. La Fundació Joan Miró

Coincidint amb la setmana d’Arquitectura de Barcelona, la Fundació Joan Miró ofereix el taller Vivim la ciutat, en què es suggereix “reverditzar” Barcelona, i també activa l’obra Alterbees, d’Alfonso Borragán: un conjunt de seixanta cilindres fonogràfics fets de cera d’abella on l’artista ha gravat les coordenades de llocs de reunió de persones en la freqüència d’aquests insectes.

expo beehave

7. CaixaForum

El CaixaForum presenta Disney. L’art d’explicar històries, faules, llegendes, tall tales nord-americans i contes de fades a través de materials originals. L’exposició explica el salt de personatges i trames de la literatura clàssica a la sensibilitat del cinema d’animació. Així mateix, Sota el braç: entre el palmell de la mà i l’aixella comissariada per Ángel Calvo Ulloa.

Disney. L’art d’explicar històries.

8. Museu de les Arts Escèniques (Institut del Teatre)

El Museu de les Arts Escèniques mostrarà els seus fons de reserva i comptarà amb actuacions a càrrec dels alumnes del propi Institut. També oferirà tallers per a nens i per a adults.

Museu de les Arts Escèniques (Institut del Teatre)

9. Castell de Montjuïc

Les exposicions La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia i Memòria perduda 1936-1975 es podran veure al Castell de Montjuïc durant la nit dels museus, i seran acompanyades de visites guiades per descobrir els indrets que estan tancats al públic habitualment.

Montjuic NitMuseus

10. Fundació Antoni Tàpies

L’exposició Antoni Tàpies. T de Teresa serà acompanyada d’un experiment sobre els límits de l’afinació social i sobre la naturalesa de les reaccions afectives corporals. La fundació ofereix, també, una original interpretació de l’Himne de l’Alegria de la Novena Simfonia de Beethoven, amb un piano Bechstein perforat al mig, on es situa el pianista

1. T de Teresa. Fundació Antoni Tàpies

11. Museu AGBAR de les Aigües de Cornellà

El museu posarà en marxa la seva centenària màquina de vapor, una espectacular peça d’arqueologia industrial, però també oferirà un joc de rol i una actuacuó musical final. 

Museu AGBAR de les Aigües de Cornellà

12. Museu Nacional d’Art de Catalunya

Hi haurà accions de recreació històrica centrades en el Renaixement (i a la Sala Oval hi haurà, durant tota la nit, oferta gastronòmica). També presenta William Morris, pare del disseny modern, arquitecte, empresari, poeta i líder del moviment Arts and Crafts.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

13. Recinte Modernista de Sant Pau

El Recinte Modernista es decanta per l’oferta musical, amb tres concerts al llarg de la nit de jazz, soul i Rhythm’n’Blues. També es podrà visitar el pavelló de Sant Salvador que homenatja Lluís Domènech i Montaner.

Recinte Modernista de Sant Pau

14. Museu Picasso

El Museu Picasso és el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Picasso. El geni del jove artista es revela a través de les 4.251 obres que componen la col·lecció permanent. 

museu picasso - acn

15. Museu d’Història de Catalunya 

El museu d’Història de Catalunya ha organitzat 9 photocalls en què els visitants podran fer-se fotografies situant-se en diferents episodis de la història de Catalunya. A més a més, activitats interactives com Pessics d’història.

Museu d’Història de Catalunya

16. UHBA Plaça del Rei & Fabra i Coats

La sala Tinell, es transformarà en la planta d’una fàbrica de llum on el públic podrà manipular les màquines. Així mateix, l’UHBA ofereix una retrospectiva sobre la història de la Zona Franca i el seu impacte polític, econòmic i urbanístic amb El port franc i la fàbrica de Barcelona. Les edats de la Zona Franca

placa del rei

17. Museu de la Música

Descobreix una col·lecció amb més de cinc-cents instruments en exposició de diverses èpoques i procedències. Una nit de cantautors africans: Nino Galissa i Kodjo Senyo acompanyats d’Aaron Feder i altres músics que oferiran diverses actuacions en format acústic.

Museu de la Música

18. Palau Güell

L’exposició La cara oculta del Palau Güell mostra un viatge de descoberta entre els racons més amagats del Palau Güell a través d’un recull d’imatges originals del fotògraf Ramon Manent, especialitzat en el retrat de l’art i l’arquitectura. 

La cara oculta del Palau Güell

Us podeu descarregar tot el programa aquí: La nit dels museus

Anar a la font
Alicia García

Powered by WPeMatico

Translate »