Tot el que ha fet malament el Govern a Lleida

El president del col·legi de metges de Lleida, Ramon Mur, ha denunciat a RAC1 que va alertar el Govern de la situació dels temporers i ningú va fer res. També ha demanat més coordinació i creu que es podria haver fet un major control de les persones que venen a treballar al camp.
 
“A Lleida hem patit un drama humanitari. A mitjans de maig, el col·legi alertàvem de la percepció del gran nombre de persones que arribaven sense contracte”, ha assenyalat.

“Vam parlar amb la Delegada de Salut i el gerent, Ramon Sentís que ho percebia de la mateixa manera, però no s’estava treballant de manera coordinada ni entre departaments ni entre diferents nivells de l’administració”, ha lamentat.

“Quan teníem l’arribada massiva, no es va fer res per quantificar-la. No hi havia mediadors per explicar-los la situació quan van arribar. S’hauria de supervisar on dormen, quanta gent viu en un mateix pis, etc. Són coses que s’haurien pogut anar fent”, lamenta.

“Demano accions coordinades de tots els partits politics i que es posin a treballar en la reforma d’aquest sistema i que donin una sortida digna a aquest problema. Parlem i fem coses. Hem de ser executius. Sense aquesta reforma no sabem com serà aquesta tardor”, ha advertit.

“Em temo que no estem millor. Hi ha un factor que explica bastant bé perquè no tenim casos tan greus i és perquè la mitjana dels afectats és 15 anys menor a la que teníem fa dos mesos. Tenim transmissió entre gent més jove i per això els casos no són tan greus però  la corba és com la de març”, ha assegurat.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: