Tot el que cal saber del nou etiquetatge de la benzina

Rate this post

Ja ens podem acomiadar de la gasolina de 95 octans, de 98 octans o del dièsel. A partir del mes d’octubre entra en vigor una normativa que modifica el sistema d’identificació dels carburants per homologar-los a tots els països de la Unió Europea.

Si el vostre cotxe necessita omplir el cotxe de gasolina, haureu de buscar un símbol amb la lletra E i envoltat per un cercle. La seva nomenclatura identifica d’etanol que hi ha en la mescla del carburant, així que l’E5 correspon a la gasolina amb un 5% d’etanol, l’E10 amb un 10% d’etanol i l’E85 amb un 85% d’etanol.

Tot el que cal saber del nou etiquetatge de la benzina

Les etiquetes del dièsel tindran forma quadrada i seran identificats per la lletra B. En el cas del dièsel la seva nomenclatura identifica el percentatge de biocarburant, així que el B7 identifica el dièsel amb un 7% de biocarburant i el B10 amb un 10% de biocarburant. Encara hi haurà un darrer tipus de dièsel identificat per les lletres XTL que identifica el dièsel sintètic que no deriva del petroli.

Pel que fa als combustibes alternatius, els cotxes d’hidrogen hauran de buscar el símbol H2, els de gas natural comprimit les inicials CNG, els de gas natural liquat LNG i els de gas liquatr de petroli LPG, tots ells identificats sempre dins d’un rombe.  

I com sé quin combustible necessita el meu cotxe?

Els cotxes, motos, camions, quads o qualsevol vehicle amb motor de combustió necessitaran identificar el combustible compatible amb un etiquetat al tap del dipòsit i també hauran d’especificar-ho al manual del vehicle.

Però si el nostre cotxe és més antic, és convenient que tinguem clar quines seran les equivalències corresponents per evitar possibles errades a l’hora d’omplir el dipòsit. Si utilitzem la gasolina de 95 caldrà que busquem l’etiqueta E5, i si fem servir la de 98, l’etiqueta E10. Si per contra disposem d’un vehicle dièsel la tasca serà és senzilla, ja que la majoria de dièsel faran servir el combustible B7.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »