Torrent insta la Fiscalía a retirar les acusacions per rebel·lió perquè són “mentida”

Rate this post

El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat la Fiscalia a “retirar les acusacions de rebel·lió” contra els processats pel cas de l’1-O, després que la justícia alemanya hagi acceptat extraditar l’expresident Carles Puigdemont a Espanya per malversació però no per rebel·lió. En una entrevista a l’ACN, Torrent considera que, tenint en compte el què diuen els tribunals europeus, “queda cada cop més clar” que les acusacions s’han de retirar perquè són “absolutament mentida” i només se les creu Llarena. Per a Torrent, l’Estat té ara “la oportunitat per demostrar que vol un diàleg franc, sincer i en termes democràtics”.

Roger Torrent en un fragment de l’entrevista a l’ACN

Pel president del Parlament, la decisió de la justícia alemanya demostra que el que venen reclamant els independentistes té suport en els tribunals internacionals. “No és només que ho diem nosaltres i que els fets vagin demostrant les evidències que no hi ha delicte, és que a més ho demostren els tribunals europeus”. Torrent creu que després d’això “l’únic camí que pot tenir la Fiscalia si realment vol fer justícia i ser justa és retirar unes acusacions que no haurien d’haver existit mai”.

“L’esfondrament definitiu del relat macabre”

 Davant la possibilitat que el Suprem acabi per retirar l’euroordre per no acceptar una extradició de Puigdemont únicament per malversació, Torrent creu que si això passa s’estaria “posant de manifest de nou aquesta història que està inventant un tribunal i no es creu ningú”. “Si el jutge retira l’euroordre, suposaria el desmuntatge i l’esfondrament definitiu de tot aquest conte, aquest relat macabre que ha fet Llarena”, ha etzibat.

Parlant d’altres qüestions, Torrent ha admès que l’independentisme està en un moment reflexiu que permet fer balanç, autocrítica i agafar “impuls” per tirar endavant el seu projecte. En aquest sentit, prefereix no mullar-se sobre quin ha de ser el full de ruta concret que hauria de seguir el sobiranisme en els propers mesos i anys, però sí s’atreveix a reclamar “la màxima unitat política possible”.

Torrent creu que el moviment independentista ha de tenir clar que ha d’aspirar a “dues coses intrínsecament lligades com són tenir una legislatura llarga per poder dur a terme tot el que plantegi el Govern i les majories del Parlament, i saber cap a on s’ha d’anar”

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »