Torrent demanarà mesures cautelars a Estrasburg per garantir la investidura

Rate this post

El president del Parlament anirà fins a Estrasburg per a garantir un debat d’investidura sense ingerències. Com ha fet públic la cambra en un comunicat aquest dimarts, Roger Torrent una demanda de mesures cautelars al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). Aquesta acció acompanya les al·legacions que la cambra ja ha presentat al Tribunal Constitucional, on els lletrats demanen a l’alt tribunal que no admeti a tràmit el recurs del Govern espanyol contra el debat d’investidura de Carles Puigdemont.

L’objectiu de la demanda és “protegir els drets de Puigdemont a sotmetre’s al debat d’investidura de manera efectiva”. S’ha de presentar a títol individual. És per això que l’ha impulsat Torrent, però també proposarà als diputats de la cambra que s’hi sumin.

Per altra banda, en les seves al·legaciosn presentades aquest dimarts, el Parlament demana que es desestimi la impugnació del Govern espanyol, i que també quedin sense efecte les mesures cautelars dictades per l’alt tribunal, que requerien que el debat havia de ser presencial i que abans Puigdemont havia de comparèixer davant del jutge Pablo Llarena.

 

Hi haurà ampliació

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »