Torra: “S’ha acabat el crèdit polític a Sánchez”

Rate this post

El president, Quim Torra, ha protagonitzat una de les darreres intervencions en la convenció que la Crida que impulsa Carles Puigdemont ha celebrat aquest dissabte a Manresa. El cap de l’executiu català ha provocat els crits de suport dels presents advertint, entre altres punts, que “s’ha acabat el crèdit polític de Pedro Sánchez”. Ni un pas enrere, ha estat la resposta constant dels presents.

De fet, aquest ha estat també el sentit de la intervenció de Torra que ha advertit només prendre la paraula que “no hi ha alternativa a ser lliures, o som lliures o no som i aquest país ha decidit ser lliure”.

El president ha advertit que el judici de l’1-O va contra tots els ciutadans que van votar en el referèndum, “va contra el poble de Catalunya, contra tot el poble de Catalunya”.

El pavelló ha esclatat amb un fora el Borbó, quan el president ha enumerat els “tres grans consensos d’aquest país: primer, que volem ser republicans, que ja s’ha acabat això de la monarquia”. El segons consens, segons Torra, és prou repressió, i el tercer dret a l’autodeterminació.

Torra ha subratllat que la resposta del president espanyol, Pedro Sánchez ha estat portar la resolució del Parlament contra la monarquia al Tribunal Constitucional. “Quina ha de ser la resposta?”, ha interrogat el president i els assistents han esclatat amb el ni un pas enrere.

A partir d’aquí, el política català ha replicat que la resposta era un “així no”. “Si mai arribés una sentència condemnatòria contra els nostres companys, us demano a tots que no acceptem aquestes sentències i ens hi enfrontem com vam fer l’1 i el 3 d’octubre”, 

Ni un pas enrere

 

Anar a la font
Marta Lasalas

Powered by WPeMatico

Translate »