Torra presentarà una queixa i un recurs d’apel·lació al TSJC

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, té previst presentar una queixa i un recurs d'apel·lació en el marc de la causa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que li ha processat per presumpta desobediència.

Fonts de la Generalitat han precisat que, d'una banda, la queixa es presentarà contra la decisió del mateix tribunal de no acceptar la recusació que Torra va presentar contra el jutge que instrueix el cas, Carlos Ramos. Per l'altre costat, el recurs d'apel·lació es presentarà contra la decisió del mateix tribunal de rebutjar la transformació de la causa en un procediment abreujat, que la defensa del president de la Generalitat va sol·licitar fa dies.

Precisament, el TSJC ha comunicat aquest divendres l'obertura del judici oral contra Torra per aquest tema, un procés en el qual Vox exerceix d'acusació popular. Segons la interlocutòria del TSJC, "no hi ha cap recurs" contra aquesta decisió, per la qual cosa previsiblement Torra anirà a judici malgrat que presenti dimarts vinent la queixa i el recurs d'apel·lació.

La defensa de Torra rebrà ara tota la causa per escrit perquè, en un termini màxim de deu dies hàbils formuli l'escrit de defensa, una cosa que calcula que vencerà entre el 26 i el 31 de juliol. Passat el mes d'agost, s'elevarà tot a la sala i després es fixarà la data del judici, pel que els advocats calculen que el president no haurà de comparèixer davant de la justícia fins a després de la vacances d'estiu.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: