Torra fa tard

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dissabte el confinament perimetral de la comarca del Segrià (Lleida) després del repunt de brots que s’han produït. La decisió s’ha produït aquest dissabte malgrat les advertències dels experts, que ja van advertir aquest divendres que era necessària limitar la mobilitat per evitar la proliferació del patogen.

El confinament s’iniciarà a les 12.00 hores però l’anunci s’ha produït a les 10.18 del matí, amb més d’una hora d’antelació perquè es dugui a terme la mesura. Fins a les 16.00 d’avui també es permetrà la sortida de les persones que no tenen el domicili a la comarca. Malgrat que hi ha altres comarques a la regió sanitària de Lleida afectades per brots de coronavirus, com ara la Segarra o les Garrigues, el confinament es limita a la comarca del Segrià.

El Govern també ha anunciat que es prohibeixen reunions superiors a 10 persones a la comarca tant en l’àmbit privat com en el públic, on no s’hi podrà ni entrar ni sortir i només es permetrà la mobilitat laboral.

“Hem decidit confinar la comarca del Segrià degut a les dades dels darrers dies” ha explicat Torra en la seva intervenció. “Aquestes últimes hores hem registrat un increment de casos que ens aconsella prendre aquesta mesura. La decisió començarà avui a les 12.00” ha informat.

El cap de l’Executiu català ha incidit en el missatge de “prendre totes les mesures i precaucions” com ara “limitar els contactes, fer ús de mascaretes i intensificar la higiene de mans”.

Torra ha traslladat “un missatge de suport i compromís” a la gent del Segrià i ha demanat “vetllar pels més vulnerables”. “Eviteu llocs concorreguts, concentracions i aglomeracions, espereu un temps a fer trobades massives que teníeu planificades. És important fer aquest esforç” ha dit.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha apuntat que “a partir de les 16.00 d’avui quedarà prohibida l’entrada i la sortida de la comarca del Segrià” i que “hi haurà 25 dispositius dels Mossos arreu de la comarca” per a fer efectiu el compliment de la mesura decretada pel Govern. 

La consellera de Salut, Alba Vergés ha explicat que “les dades ens fan pensar que la incidència a la comarca és molt superior a la de la resta del país” i ha alertat que “estem veient un augment de casos que acaben hospitalitzats”. En aquest sentit, ha recomanat “que les persones vulnerables romanguin a domicili”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: