Torra fa autocrítica: “Els polítics no hem estat a l’alçada, però tots plegats en hem de donar confiança”

En l’acte de celebració del desè aniversari de la consulta independentista d’Arenys de Munt, el president Quim Torra ha fet autocrítica i ha reconegut que els polítics no han fet prou per materialitzar la República. “No hem estat a l’alçada els polítics, però tots plegats en hem de donar confiança i coratge perquè llavors som capaços de tot, junts vam fer possible Areys de Munt i ara hem de recuperar aquesta unitat”, ha remarcat el president.

Davant del miler de persones que omplien la plaça de l’Església del municipi maresmenc, Torra s’ha fet seu l’eslògan de la manifestació de la Diada i ha deixat clar que l’objectiu no és cap altre que la independència. “A la Diada ens vam manifestar milers de persones per la independència i aquest és el nostre objectiu, no podem jugar amb les paraules, ni prostituïr-les i la classe política ha de complir els compromisos que es va marcar”, ha assenyalat. Unes paraules que entronquen amb les declaracions que va fer just abans de la manifestació de l’ANC quan es va comprometre a situar “l’objectiu de la independència en el centre de l’acció política”. 

Per aconseguir-ho, el president ha instat a començar a traçar l’estratègia per fer efectiva l’autodeterminació després del judici als presos polítics. “Acaba una etapa de dol en què hem actuat reactivament, però s’ha acabat i ara hem de prendre la iniciativa”, ha afirmat el president, que parafrasejant Johan Cruyff ha recordat que “si tenim la pilota nosaltres no la tenen ells”.  

Torra s’ha encomanat a l’esperit de la consulta d’Arenys de Munt i ha ressaltat que va ser l’antesala del referèndum de l’1-O. “Allò que va començar a Arenys és una onada que ha continuat i que continuarà”, ha reblat abans de sentenciar que “Arenys va ser l’inici d’una onada democràtica”. “El que suposa Arenys de Munt no ha canviat i va permetre entendre el poder que té la gent perquè us van dir de tot i hi vau fer front a les amenaces amb pulcritud i vau vèncer la por davant dels falangistes i de la judicatura i aquestes idees ens han empès en endavant”, ha afegit.  

La consulta d’Arenys de Munt: deu anys de l’antesala de l’1-O

El president també ha subratllat el coratge de la gent d’Arenys de Munt a l’hora de tirar endavant la consulta i ho ha posat com a exemple a seguir per respondre a la sentència del judici del Procés. “Arenys es va arriscar llavors i amb la sentència hem de ser audaços i arriscar amb valentia i seny que no vol dir acomodar-se ni resignar-se”, ha avisat abans de concloure que les “lleis injustes no es poden obeir perquè és en el Parlament on està la sobirania del poble de Catalunya”. 

 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: