Torra exigeix a l’Estat que demani perdó per l’afusellament de Lluís Companys

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit al Govern espanyol “un acte solemne per disculpar-se públicament per l’afusellament del president Companys i els milers de catalans morts a l’exili o a les presons catalanes” en el missatge institucional amb motiu de la Diada. Torra, en el discurs, també ha manifestat que “persistim i persistirem” en la independència i ho ha definit com “un combat persistent per l’esperança”.

Des del Saló dels Diputats del Palau de la Generalitat, on s’ha enregistrat el missatge institucional, Torra ha denunciat que 80 anys després de l’afusellament de Lluís Companys “Espanya no ha assumit la seva responsabilitat ni ha demanat disculpes al poble de Catalunya”.

El cap de l’Executiu català ha exigit “al govern espanyol un acte solemne en el qual el cap d’Estat i el cap de govern, públicament, demanin disculpes per la persecució, detenció i afusellament del president Companys i de tots els milers de catalans morts a l’exili, als camps nazis de concentració o a les presons catalanes”.

El president del Govern ha defensat que “persistim i persistirem en aquesta voluntat democràtica per la llibertat fins a aconseguir la plenitud nacional del nostre país, la independència” i ha deixat clar que “ho farem amb l’esperit inclusiu i emprenedor que ens caracteritza, i per un gran objectiu: una vida millor per als set milions i mig de catalans i catalanes”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: