Torra demana que es recusi un altre magistrat del TSJC perquè està “estretament vinculat” amb el PSC

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat també la recusació del jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Carlos Ramos, al·legant que està “estretament vinculat” al PSC perquè va ser nomenat magistrat a proposta del Parlament i a proposta d’aquest partit.

En un escrit, al qual ha tingut accés l’agència Efe, la defensa de Torra presenta davant el TSJC un nou incident de recusació contra Ramos, que se suma al que ja va plantejar contra Barrientos i Mercedes Armas, dos dels magistrats que han de jutjar el president de la Generalitat per haver-se negat a retirar els llaços grocs dels edificis públics en campanya electoral.

Torra argumenta en el seu escrit que Ramos, que divendres passat va ser designat instructor de l’incident de recusació contra Barrientos i Armas, també ha de ser apartat d’aquest procediment, perquè consideren que el PSC, qui el va proposar, “ha destacat enormement pel seu interès” que Torra dimiteixi o convoqui eleccions. 

Carlos Ramos -que precisament va ser qui va instruir la querella de la Fiscalia contra Torra per no retirar els llaços- té pendent resoldre l’incident de recusació contra Barrientos i Armas que va presentar el president de la Generalitat, quan falten amb prou feines uns dies per a l’inici del judici, assenyalat per al 25 i el 26 de setembre.

La nova petició de recusació plantejada per Torra podria obligar a endarrerir la celebració del judici, que el president de la Generalitat havia demanat ajornar perquè coincideix amb el debat de política general del Parlament, segons fonts jurídiques consultades per Efe.

Torra motiva la recusació contra Ramos en la idea que el magistrat pot tenir un interès directe en la causa, perquè va ser inclòs pel PSC en els candidats que el 2004 va proposar aquest grup parlamentari, al costat dels d’ERC i ICV, per formar part de l’alt tribunal català.

Segons la defensa de Torra, el PSC, “partit estretament vinculat amb el magistrat recusat”, té tant d’interès a apartar el president català que el 4 d’abril passat es va celebrar un ple a proposta d’aquesta formació en què se li va reclamar que se sotmetés a una qüestió de confiança o convoqués eleccions.

La destitució de Torra és una “obsessió política” per al PSC, raona la seva defensa, que recorda que el president de la Generalitat afronta en el seu judici pels llaços una pena d’inhabilitació, un efecte “buscat políticament” pel PSC “i com més ràpid millor”.

L’escrit subratlla la “controvèrsia que sempre ha existit” sobre el fet que part dels magistrats dels alts tribunals de justícia siguin designats pels parlaments autonòmics i recorda que en el seu moment el mateix Barrientos va manifestar la seva “desconfiança en” aquest tipus de nomenaments d’origen polític”.

Un altre dels motius que esgrimeix la defensa de Torra contra Ramos és que el magistrat va rebutjar admetre a tràmit un altre incident de recusació que la defensa va presentar contra ell quan va decidir enviar a judici el president de la Generalitat per desobediència, per no retirar els llaços grocs de suport als polítics presos. L’advocat de Torra diu que, si ja llavors va tenir “seriosos dubtes de la imparcialitat de Ramos” en la instrucció de la causa, en aquest moment és “molt més evident”, atès que serà l’encarregat de resoldre sobre les recusacions de dos dels seus companys. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: