Torra contraposa la “governabilitat” a Catalunya a la “crisi política” de Madrid

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encetat aquest dijous les trobades bilaterals amb l’Hospitalet de Llobregat, per tal d’establir una relació més directa -ha dit- entre el Govern i les grans ciutats de Catalunya -el cap de l’executiu ahir va ser de visita institucional a Terrassa-. Per al president, que ha atès els mitjans de comunicació amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, és “important enviar un missatge” que a Catalunya se “segueix governant amb normalitat” malgrat la “crisi” política a l’Estat amb la repetició d’eleccions.

“Portem dies molt complexos, hem volgut mantenir l’agenda com la teníem. Les institucions catalanes continuen endavant i fent la seva feina”, ha dit el cap de l’executiu, insistint en traslladar una actitud de “serenitat”. D’altra banda, Torra no ha aclarit si es presentarà o no al judici per desobediència previst per la setmana que ve, coincidit amb el debat de política general al Parlament. “Tindrem l’oportunitat de fer un debat polític profund”, ha dit el president, tot i que no ha aclarit si ell hi acudiria -ho comunicarà oficialment la setmana que ve-. Malgrat això, fonts del seu entorn asseguren que el cap de l’executiu es decanta per plantar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya davant la cita parlamentària -tal com va avançar l’ARA-.

Torra ha fet aquestes declaracions al costat de Marín, que ha evitat respondre les preguntes relacionades amb l’ avançament electoral o el PSOE. “Avui només parlaré de l’Hospitalet”, ha sentenciat. L’alcaldessa socialista ha dit que en la trobada amb el president s’han abordat qüestions comunes, remarcant la capacitat de “seure i dialogar” entre el municipi i la Generalitat. “[Des de l’Hospitalet]] Intentem contribuir en el desenvolupament del país, treballar amb projectes d’ambició local i global i, en aquest sentit, era important que el president pogués tenir-ne coneixement de primera mà”, ha afirmat Marín.

Així, l’alcaldessa ha celebrat la visita institucional del president -la primera- per compartir, per exemple, l’estat del clúster sanitari de l’Hospitalet de Bellvitge o el soterrament de la Gran Via. Marín ha expressat també la necessitat de cooperar també en termes de seguretat i serveis socials.

El cap de l’executiu ha concretat que properament tornarà a mantenir una reunió amb l’alcaldessa -en el marc de la bilateralitat-, amb l’objectiu de fer un seguiment de tots els temes que s’han abordat aquest dijous. “Aquesta és una ciutat lluitada, que ha hagut de treballar molt i molt dur”, ha destacat el cap de l’executiu, recordant la situació de l’Hospitalet just al sortir del franquisme. “Ara és una ciutat oberta al món”, ha dit.

Torra i Marín han mantingut una reunió de treball des de les dotze del migdia per abordar els projectes urbanístics de la ciutat, on també han participat el secretari d’Administracions Locals i relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, i els tinents d’alcalde Francesc Belver i Cristian Alcázar. La d’aquest dijous també és la primera trobada d’ambdós dirigents després de la crisi de la Diputació de Barcelona, que pilota Marín gràcies a un acord amb JxCat ( al que Torra es va oposar).

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: