Torra satisfà els desitjos de Colau

A través de les xarxes socials, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat aquest dimarts a la Generalitat que intervingués amb urgència la sanitat privada davant la falta de professionals i mitjans per combatre el coronavirus. Hores després, en una roda de premsa des de casa, on està confinada, Colau ha avançat que el govern de Quim Torra prepara una instrucció per posar la sanitat privada "a disposició de l'interès general i de l'administració pública".

Colau va agrair la instrucció que prepara la Generalitat. Aquesta instrucció està emparada per l'Estat d'alerta declarat pel Govern d'Espanya. En el seu missatge a través de Twitter, l'alcaldessa fins i tot va reclamar la intervenció de laboratoris i farmacèutiques.

L'alcaldessa desgana aquest dimarts més mesures per combatre els efectes econòmics de la pandèmia. Va anunciar que l'Ajuntament de Barcelona mantindrà tots els contractes a les empreses proveïdores, encara que no puguin realitzar els treballs per culpa de l'confinament, a condició que no acomiadin a treballadors o, com a mínim, arribin a acords de consens amb ells. No va precisar com planegen implementar aquesta mesura.

També va garantir que pagaran tots els salaris dels empleats municipals, encara que no puguin complir amb la seva feina per estar confinats a casa.

Colau va repartir agraïments als sanitaris i als empleats municipals, així com a la Generalitat i als el Govern d'Espanya per les mesures econòmiques anunciades aquest dimarts.

Va afirmar que el govern de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias ha actuat "amb lideratge pensant en la gent més vulnerable". Va comparar les mesures anunciades amb què es van adoptar altres governs quan es va sortir en auxili de la banca.

(Notícia en elaboració)

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: