Torra certifica la ruptura amb Sánchez: “No trafiquem amb la democràcia”

Rate this post

Els partits independentistes no entraran ni tan sols a negociar els pressupostos de l’Estat. Així ho ha assegurat aquest dimecres el president Quim Torra, que ha comparegut de forma extraordinària davant del ple del Parlament després dels escrits d’acusació de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat. En aquest sentit, el cap de l’executiu ha deixat clara la seva ruptura amb el govern de Pedro Sánchez: “No trafiquem amb la democràcia i la dignitat”.

“Més enllà de quatre paraules, el govern espanyol ha decidit que no es posarà al costat de la democràcia i la injustícia”, ha lamentat Quim Torra, que ha afegit: “És per això que retirem qualsevol mena de suport”. En aquest sentit, ha assegurat que no negociaran els comptes públics estatals. “Hem arribat a novembre i no han posat cap solució política sobre la taula”, ha lamentat.

Davant de tot això, s’ha preguntat quina ha estat la diferència entre el govern de Sánchez i Rajoy. I ha advertit: “En el judici contra els demòcrates, jutjarem i acusarem l’Estat espanyol. Ho faran els nostres presos polítics, però també la comunitat internacional”.

En aquesta línia, el president de la Generalitat ha anunciat que, juntament amb el conseller Ernest Maragall, intensificaran l’acció exterior als Estats Units i Europa per denunciar la situació, i que també s’adreçaran als “representants” de tots els països de la Unió Europa perquè sàpiguen “com tractat l’Estat espanyol dirigents que han volgut donar la veu al seu poble”.

Hi haurà ampliació

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »