Torra aparca la independència

El president de la Generalitat, Quim Torra, ja no situa la celebració d’un referèndum o la consecució de la independència entre els objectius del Govern, sinó que ara parla d’“avançar cap a una societat del coneixement” i de “reactivar-se” per afrontar la crisi econòmica derivada del coronavirus.

Torra ha assegurat aquest dimecres que “el nou món que es prefigura necessitarà més que mai de l’aposta pel coneixement” i ha fet una crida a “consolidar la capacitat de generar i atreure talent”. El president català ha situat la innovació com “l’eix vertebrador de l’estratègia de país”.

“El nou món que es prefigura arran d’aquesta crisi necessitarà més que mai apostar pel coneixement”, ha indicat en el Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement. També ha defensat que “tots hem d’estar d’acord a dotar Catalunya d’una base sòlida sobre la qual construir la prosperitat de tots els seus ciutadans”.

La crisi econòmica derivada de la Covid-19 també ha estat un dels assumptes que ha centrat les darreres intervencions del president del Govern. Torra va subratllar a principis de maig -en unes jornades de la Cambra de Comerç de Barcelona- que “ens cal també aixecar la mirada, traçar un futur nou, disruptiu, que ens permeti construir i no reconstruir”.

“Un país futur que volem verd, just, pròsper i on el talent sigui qui marqui el camí”, va manifestar, alhora que assegurava que “ara toca reorientar-los cap a polítiques econòmiques i socials”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: