Torra acusa des d’Eslovènia el rei de la repressió a Catalunya

Rate this post

“Amb l’auge de partits anticatalanistes i extremistes, cada dia és més clar que només una mediació internacional podrà convèncer a l’establishment espanyol que la solució política de Catalunya ha de basar-se en la voluntat democràtica de la seva gent. No podem comptar amb que la monarquia tingui aquest paper, al contrari, ha estat decisiu en l’ona repressiva que hem patit durant l’últim any”. Així ho ha expressat el president de la Generalitat, Quim Torra, des de Ljubljana, Eslovènia, aquest dijous, on hi ha pronunciat una conferència.

El president català també ha volgut remarcar que la Constitució espanyola “s’ha convertit en una gàbia per als catalans“. Ha recordat que aquest dijous la Carta Magna espanyola ha fet 40 anys: “Molt ho celebraran a Madrid. El meu govern, jo mateix i molts catalans no ho farem”. Torra ha insistit que s’ha convertit en una “presó per a les nostres llibertats” i ha destacat que “la Constitució és una oportunitat perduda”.

“Diuen que Catalunya està dividida però no és així”, ha destacat. “Hi ha tensió perquè hi ha líders polítics empresonats”. Torra ha deixat clar que hi ha molts temes on hi ha “consens”. “El 80% està en contra de la monarquia. Un 80% està en contra de l’empresonament dels líders independentistes. El 80% està d’acord en un referèndum per a Catalunya”.

“Els discursos anticatalanistes donen vots a Espanya. Espanya mai no es reformarà“, ha dit recordant els resultats de les eleccions a Andalusia d’aquest diumenge passat. “L’única manera de sortir endavant per a Catalunya és la via eslovena“. 

“La violència policial no ens va impedir votar”, ha remarcat. “Ens vam defensar amb els nostres cossos” i ha afegit que “l’Estat espanyol no va poder aturar el referèndum”.

“Catalunya vol tenir un estat on la democràcia, la justícia i els drets civils siguin respectats”.

“Catalunya necessita una mediació internacional”, ha repetit. “Volem crear una República des dels principis més radicals de la democràcia. Una república que ofereixi un millor futur per als nostres fills”, ha sentenciat.

Anar a la font
Anna Solé Sans

Powered by WPeMatico

Translate »