Torna Vidal Quadras

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, ha recorregut aquest divendres, en l'equador de la campanya electoral, a dues de les veus més dures de la història recent del partit. L'exdirigent del PP i fundador de Vox, Alejo Vidal Quadras, i la diputada al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo han participat en un col·loqui amb Alejandro Fernández per atacat el "nacionalisme identitari" i avisar de l'estratègia dels socialistes per, segons ells, aplanar el camí al poder als partits independentistes. Vidal Quadras critica que el PSOE intenti "amansar" l'independentisme enlloc de combatre'l i avisa de les conseqüències que això pot tenir: "Es veurà a Catalunya amb la ruptura violenta de la societat catalana"

Qui va ser dirigent del PP als anys 90 ha reaparegut en campanya després què el 2014 estripés el carnet del PP i abracés els postulats de Vox, convertint-se en fundador del partit d'ultradrteta i candidat a les eleccions europees. El seu pas per Vox, però, va se fugaç i des de 2015 estava apartat de la primera línia política.

En la seva reaparició, Vidal Quadras ha volgut deixar clar que no forma part ni dona suport a cap partit, però sí que se sent "reflectit" en Alejandro Fernández, cap a qui sent, diu, "orgull paternofilial". L'exdirigent popular ha carregat durament contra els nacionalisme es un acte pensat per demonitzar els populismes de qualsevol ideologia.

I és que, segons Vidal Quadras, els mètodes del nacionalisme a Catalunya passen per la "mentida" i "moltes vegades per la violència". Diu que el que cal és "combatre'l fins a neutralitzar-lo" i aconseguir la seva "completa derrota". El que no passi per aquesta estratègia, avisa, portarà a una situació "traumàtica" d'empobriment i desprestigi internacional.

"El nacionalisme és una doctrina política que situa la identitat etnicolingüística per davant de la justícia i la llibertat. És una aberració de conseqüències devastadores", afegeix Vidal Quadras. En aquest sentit, la diputada al Congrés del PPC, Cayetana Álvarez de Toledo, situa el cop d'estat de Tejero al nivell de l'1-O i assimila el colpista amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras.

"Perquè és menys un cop d'estat del nacionalisme català que de l'espanyol?" s'ha prengutat Àlvarez de Toledo. La diputada popular ha recorregut a recursos literaris per exposar una mena de "manaments laic" contra el populisme per avisar als constitucionalistes que el PSOE pretén convertir el "govern Frankenstein" en una "estructura" a favor de l'independentisme.

Segons Álvarez de Toledo, l'estratègia socialista pot "condicionar" el futur constitucional d'Espanya: "No volen passar pàgina del procés, volen passar pàgina de la constitució", ha etzibat. En aquest sentit, la diputada popular lamenta que l'1-O es perdés l'oportunitat de fer un punt d'inflexió per construir una nació cívica: "El socialisme es va canviar de bàndol".

Davant aquest escenari, el candidat del PPC demana als catalans fugir de "l'enveja, l'odi i la ira" que representa per a ell el nacionalisme: "Si sentiu això fugiu del populisme. És el pitjor que us pot estar passant". Alejandro Fernández assegura que el populisme és "la gran amenaça" de la democràcia perquè apel·la a les "baixes passions" i "recull el pitjor de l'ésser humà".

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: