Torna la contrarellotge individual a Banyoles l’any del centenari de la Volta

la xarxa patrocini petit

La Volta Ciclista a Catalunya recupera per a aquesta edició del 2020, la del centenari, una contrarellotge individual. Es disputarà al Pla de l’Estany (Banyoles – Banyoles), amb un recorregut de 21,1 quilòmetres. La cursa recupera una disciplina que no se celebrava a la ronda catalana des de l’any 2007.

Amb aquesta novetat la Volta tindrà un recorregut més variat i exigent, que combinarà l’alta muntanya —amb arribades a les estacions d’esquí de Vallter 2000 i Port Ainé—, la contrarellotge individual i altres etapes de mitjana muntanya i per a esprintadors.

Una de les apostes d’aquesta edició és la contrarellotge, que tindrà sortida i arribada a Banyoles. I també passarà pels municipis de Fontcoberta, Esponellà i Porqueres. Un recorregut de característiques ràpides i per a especialistes de la disciplina.

L’Estany de Banyoles, el llac natural més gran de Catalunya —considerat com el conjunt càrstic més extens de la península ibèrica i un espai únic d’un gran valor geològic, ecològic, paisatgístic i cultural—, serà l’escenari estrella d’aquesta contrarellotge.

L’any 2017 la comarca del Pla de l’Estany ja va viure una contrarellotge, que en aquest cas va ser per equips, amb victòria de l’equip BMC, i de més quilometratge, de 41,3 quilòmetres.

La Volta Ciclista a Catalunya ha estat vinculada 19 vegades a la població de Banyoles, amb deu sortides d’etapa i nou arribades. La primera va ser l’any 1927, en una etapa entre Vic i Banyoles, amb victòria de Georges Cuvelier. Altres ciclistes de renom que s’han imposat a Banyoles han estat Álvaro Pino (1987), Erik Zabel (1999) o Alessandro Petacchi (2011), entre altres esportistes.

L’edició número cent de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà del 23 al 29 de març de 2020.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: