Toni Albà respon a la justícia espanyola: ‘Ni tinc por ni estic disposat a callar’

Rate this post

Una de les frases més famoses del rei Joan Carles és, sens dubte, ¿Por qué no te callas?. El seu alter ego al Polònia, Toni Albà, l’ha pronunciat en més d’una ocasió a la ficció. Però ara ha estat encara més contundent en boca pròpia. I el receptor a qui fa callar no és Hugo Chávez sinó el govern i la justícia espanyoles.

toni alba concentracio suport

El mateix actor informava als seus seguidors que han ampliat la causa per injúries en la que està sent investigat i que haurà de tornar a passar pels jutjats de Vilanova i la Geltrú el proper 31 de maig a les 11 del matí.

 A Albà l’acusen per uns tuits que va fer el mes d’octubre sobre la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela i agents de la policia espanyola que segons la justícia “poden ser constitutius d’un delicte d’injúries amb publicitat dels articles 208 i 209 del Codi Penal”.

El vilanoví ja va defensar en el seu dia davant la jutgessa que el que ell fa és buscar el sarcasme i la sàtira política, utilitzant la llibertat d’expressió. Però es veu que no n’hi ha prou. Potser el que volen és que canti orgullós el novio de la muerte caracteritzat com Íñigo Méndez de Vigo. Però Toni Albà no està disposat a claudicar així com així.

Consultat per En Blau, l’actor ha estat contundent: “No són conscients que no estic disposat a callar. Han buscat més twits del mes d’octubre i següents i els han afegit a la causa. Ni callaré ni tinc por: l’estat en caiguda lliure i la justicia (?) espanyola aixafant el Dret a la Llibertat d’Expressió”. Fa dies, a l’estand d’El Nacional del Passeig de Gràcia a Sant Jordi, Albà ja va deixar clar el que pensava de la jutgessa Lamela i d’altres figures jurídiques espanyoles.

toni albà

Roberto Lázaro

“La societat no hem de permetre ni normalitzar el 155. El 155 és il·legal. Lo de la senyora Lamela i el senyor Llarena és mentida, s’ho han inventat, no hi ha va haver ni sedició ni traïció. Tot això se’n anirà a Europa i Europa els hi farà veure”. Mentrestant, l’actor ha rebut el suport de molts companys de professió i d’altres com Pilar Rahola o l’actor del Versió Rac1, Eduard Biosca, àlies Senyor Bohigues, imputat per dir que ‘els piolins són rates’:

Diuen que l’humor és una cosa molt seriosa… Ara el que es posa seriós és l’humorista. I no està disposat a que puguin amb ell. 

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »