Tongada de ruixats i temperatures fins a 10 graus més baixes

La d’avui ha estat una altra nit bastant freda per ser el mes de maig, sobretot a les comarques de la meitat est, on més s’hi va notar la refrescada ahir. D’entre les mínimes d’aquest matí en destaquen els 4 graus de Girona i d’Olot, els 5 de Ripoll i de Vic, els 6 del Parc Agrari de Sabadell o fins i tot algunes temperatures encara més baixes com les mínimes d’1 grau de Vilobí d’Onyar i Sant Pau de Segúries.

Al migdia avui no farà tant d’aire com ahir a prop de mar, el vent girarà a garbí, i tot i que no serà tan destacable com aquest dijous encara es deixarà sentir sobretot al Maresme i al sud de la Costa Brava. Avui al migdia la temperatura pujarà bastant més que ahir en moltes comarques de Girona, però en general serà similar o fins i tot una mica més baixa que la d’aquest dimecres.

Avui hi haurà més estones de cel mig ennuvolat o enterbolit, però en general les clarianes encara predominaran. Atents, però, perquè a partir del vespre els ruixats i tempestes començaran a guanyar terreny, demà al matí plourà a tot arreu i alguns ruixats seran fins i tot intensos i abundants.

A primera hora els xàfecs més forts descarregaran en comarques centrals, i amb el pas del matí aniran avançant cap a les comarques de Girona. Tot i que les pluges més continuades duraran poc, el risc de xàfecs sobtats continuarà a la tarda i al vespre, sobretot en comarques centrals i del Pirineu.

Dissabte i diumenge entrarà molt d’aire fred en altura, i això provocarà una situació de temps molt típic de maig, amb molts tipus de temps en un sol dia. Dissabte els ruixats de poca estona afectaran molts punts del Pirineu, però també moltes comarques de Girona i, en menor mesura, de Barcelona. Diumenge hi haurà més estones de sol, però també encara moltes tempestes a la tarda, fins i tot més extenses que les de dissabte. Diumenge els ruixats es mouran menys un cop formats, i això farà que siguin una mica menys probables a prop de mar.

La baixada del termòmetre serà contundent al Pirineu i en moltes comarques interiors, on entre la temperatura d’ahir al migdia i la de demà al centre del dia hi haurà més de 10 graus de diferència. A prop de mar el canvi no es notarà tant. El cap de setmana la temperatura continuarà sent baixa per a l’època, només a les Terres de l’Ebre i a la Costa Daurada l’entrada del mestral farà revifar el termòmetre.

Bona part de les nevades del cap de setmana cauran amb una cota de neu al voltant dels 2.000 metres, però la cota arribarà a baixar puntualment fins als 1.600. Per sobre dels 2.000 metres és probable que s’hi acumulin més de 10 o 15 cm de neu nova durant els pròxims dies.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: