Tensió entre manifestants independentistes i els Mossos davant del Parlament

El Parlament està sent escenari de moments de tensió entre un grup de manifestants independentistes -alguns dels quals, encaputxats- i els Mossos d’Esquadra. Els agents han demanat reiterades vegades que abandonin el parc, però el grup de manifestants, que formen part d’una mobilització alternativa de la d’ANC i Òmnium, no han aturat els llançaments de pedres i pots de fum a les portes de la cambra. 

Els manifestants han llançat aigües i llaunes de cervesa als periodistes de TVE i han tombat algunes tanques que s’havien instal·lat per protegir l’edifici, que està protegit per desenes d’agents antiavalots.

De moment, els Mossos acordonen l’edifici i han advertit per megafonia de possibles càrregues, tot i que no han actuat. Segons ha informat la policia catalana, no consta per ara cap detingut. 

Els manifestants, convocats amb el lema “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”, han cridat consignes com “Independència” i “Fora les forces d’ocupació”. Convocats pels CDR amb el mateix lema, a l’octubre de l’any passat, quan feia un any de l’1-O, els Mossos van carregar contra un grup de manifestants que van intentar accedir al Parlament. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: