Tens dubtes sobre la declaració de la renda? Els Gestors Administratius te’ls resolen

Estem en ple període de confirmar l’esborrany de la declaració de renda i tenim de temps fins a l’1 de juliol, que és quan es tanca la campanya, o fins al 26 de juny si el resultat és a ingressar amb domiciliació en un compte. Si preferim rebre atenció personalment, des del 9 de maig ja es pot demanar cita prèvia per anar a alguna de les oficines de l’Agència Tributària.

L’Agència Tributària calcula que a Catalunya es presentaran 3,5 milions de declaracions i que set de cada deu sortiran a retornar. En definitiva, estem en plena campanya de la renda i això sovint vol dir dubtes.

Jo estic obligat a declarar? A banda del salari he tingut altres ingressos, com ho haig de fer? Amb la parella no estem casats però, podem triar fer-la conjunta o separada? I com ens anirà millor? I si tenim fills? Quines despeses puc deduir? A vegades, fins i tot, els dubtes són logístics. Es pot fer tot el procés sencer per via telemàtica? Em poden atendre només per telèfon, també per cobrar o pagar?

Per solucionar tots aquests interrogants i qualsevol que pugui sorgir, el Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya (COGAC) es posa a disposició dels lectors de l’ARA. Concha Forteza, gran experta fiscal i membre de la Junta de Govern del COGAC, respondrà totes les preguntes que li formulin els lectors.

Com s’hi pot participar? Només cal que envieu la vostra pregunta per correu electrònic a l’adreça: mtomas@ara.cat, abans del dimecres 8 de maig a les 24 hores, que és quan es tancarà la recepció de consultes. El dimecres 15 de maig, en aquest mateix espai a la portada de la web, publicarem les respostes facilitades per Concha Forteza als diferents dubtes plantejats.

Ves a la font
Autor:

Ara.cat

26 d’Abril de 2019 – 12:42 pm

Deixa un comentari

%d bloggers like this: